Pere Vila serà el president de la federació de Girona del Partit Demòcrata Català (PDC). Vila va guanyar les primàries del PDC perquè la seva candidatura es va imposar, amb el 80,28% dels vots, a la de Marc Gafarot, que va obtenir un suport del 19,72%. D'aquesta manera, Vila va ser ahir reelegit president, tot i que ara sota les sigles de la nova formació (des del 2012 havia estat el líder de la federació de Girona de Convergència). "Sabíem que nosaltres partíem amb un cert avantatge, però hem fet una campanya molt digna", va assegurar ahir Vila, en una roda de premsa de valoració de les primàries.

"Estem molt contents dels resultats", va afegir Vila, que va avançar que el seu equip ja començarà a treballar, a partir de la setmana vinent, en la federació de Girona. De fet, va dir que una de les prioritats de la seva direcció serà la millora dels resultats del PDC en les eleccions. També va considerar que tenir un rival a les primàries va ser "un repte". "Si només hi hagués hagut una única candidatura, potser hauríem caigut en un cofoisme", va remarcar Vila, que va explicar que la seva executiva treballarà per "coordinar-se bé" amb les direccions comarcals gironines del PDC, que també es van escollir entre divendres i ahir.

En concret, els més de 2.000 associats gironins del partit van poder votar a les eleccions territorials de la nova formació des de divendres i fins ahir, de manera presencial o electrònica. Vila va recordar ahir que no esgotarà el mandat com a president de la federació de Girona del PDC, que és de quatre anys, perquè el seu compromís és deixar el càrrec d'aquí a dos anys.

Propostes adoptades

També ahir, Gafarot va valorar en una altra roda de premsa el suport rebut en les primàries. "Hem fet un resultat molt més que acceptable. Estem contents de la resposta de la nostra candidatura i de les propostes", va assegurar Gafarot, que va demanar a Vila que compleixi els compromisos anunciats els darrers dies. "Hem comprovat amb satisfacció que les nostres propostes s'han adaptat i s'han adoptat per part de la candidatura de Vila", va voler apuntar Gafarot, que va subratllar: "Que no se les endugui el vent".

Gafarot va detallar que la seva candidatura va tenir uns resultats destacats a les zones "on hi havia persones de referència" de la seva llista. Per exemple, va posar de manifest que al Ripollès només va obtenir tres vots menys que Vila -en el recompte presencial-, mentre que al Baix Empordà el suport va ser de prop del 40% i a la Selva marítima de més del 30%.