L'Ajuntament d'Olot ha adjudicat 26 dels 28 pisos de lloguer socials del barri de Sant Miquel que va adquirir el maig passat amb l'ajut de la Generalitat. La majoria, 19, aniran destinats a joves de menys de 35 anys (el 75% del total), 5 a persones de més de 65 (19%) i 2 més a famílies monoparentals (8%).

En total han rebut 42 peticions, de les quals 26 reunien els requisits i automàticament se'ls ha assignat un habitatge sense necessitat de sorteig. Els que han quedat descartats, ara tenen un període d'un mes per presentar al·legacions. En cas que cap d'ells compleixi els requisits, els dos pisos s'adjudicaran a dues famílies inscrites al registre d'habitatge de protecció oficial.

Els pisos tenen d'una a tres habitacions, una superfície que va dels 46 als 91 metres quadrats i amb una plaça d'aparcament inclosa. El preu de lloguer va dels 221,46 euros fins als 368,73 euros al mes i el període per quedar-s'hi és il·limitat. La previsió és que abans de Nadal els sol·licitants ja visquin als habitatges. Des de l'Ajuntament han fet fan una valoració molt positiva de la demanda que hi ha hagut.