El recentment reelegit president del PDECat de Girona, Pere Vila, creu que, tant amb relació al procés sobiranista com pel que fa a aquesta formació, Girona és "bandera", fins al punt que "si Girona no funciona, res no funcionarà". En una entrevista amb EFE, Vila va recordar ahir que, en les últimes eleccions generals, el seu partit va obtenir a Girona el millor resultat, en percentatge, i el mateix va passar amb Junts pel Sí (JxSí) en les autonòmiques.

Pere Vila va comentar que per a ell suposa "un repte afegit" el fet que un gironí ocupi la presidència de la Generalitat, encara que admet que aquest fet té avantatges i, el passat dia 6, va poder parlar amb Carles Puigdemont, al cap de deu minuts de sol·licitar-ho.

Dels reptes de partit, el també president de la Diputació de Girona destaca el de recuperar associats, ja que el PDECat compta amb menys que l'antiga CDC (Convergència Democràtica de Catalunya).

A més, el president gironí apunta al "moment important" que es viu a Catalunya i afirma que cal "greixar bé" la seva formació davant aquest horitzó, a l'hora que preparar les pròximes eleccions municipals. Pere Vila vincula el desafiament sobiranista i PDECat, perquè "el partit està posat en el tema del procés i, el dia a dia, depèn molt del seu esdevenir i del que passa al Govern i al Parlament".

Després d'imposar-se a les primàries a Marc Gafarot, es declara "molt content" pel suport a una llista com la seva, "que havia de ser absolutament nova, amb molta renovació i sensibilitat per incorporar gent de tot el territori".