Els ajuntaments gironins que no tenen res a celebrar

Diversos consistoris convertiran el 12 d'octubre en un feiner més

11.10.2016 | 17:50
Els ajuntaments gironins que no tenen res a celebrar

A les comarques gironines, els ajuntaments de Celrà (Gironès) i Viladamat (Alt Empordà) governats per la CUP ja són experts en convertir el dia 12 d'octubre en un feiner més. El 2012 van impulsar mocions al ple que aprovaven obrir "amb normalitat" aquest festiu. "Decidim treballar perquè considerem que és una festa imposada que vol transmetre valors d'hispanitat i de 'dia de la raza' que no representen la societat catalana actual", ha explicat l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que afegeix que, en la construcció del nou país, "aquesta festa no hi tindrà cabuda".

Cornellà fins i tot ha declinat per correu electrònic la invitació que li ha fet arribar el subdelegat del govern espanyol per assistir a la festa patronal de la Guàrdia Civil assegurant que no poden perquè tenen feina. "Cap membre d'aquest govern assistirà a la seva festa perquè fa anys que hem declarat aquest dia com a laborable i nosaltres treballem", ha afirmat.

L'Ajuntament de Celrà afirma que, des que van començar a treballar aquest festiu, "mai" han rebut cap avís ni notificació a nivell judicial contra la decisió d'obrir el dia 12 d'octubre. L'alcalde admet que hi ha alguns tràmits que no es poden fer perquè és un dia no laborable per a l'administració de l'Estat però remarca que es tracta d'un rebuig "simbòlic" a una festivitat que no senten com a pròpia.

Aquests dos no són els únics ajuntaments de la demarcació que treballaran dimecres. També s'hi sumen Mieres (Garrotxa) i Verges (Baix Empordà), on la CUP governa des de les darreres eleccions municipals. Un municipi governat per CiU també obre portes el 12 d'octubre, es tracta de Les Planes d'Hostoles (Garrotxa), que per tercer any consecutiu ha decidit eliminar aquest festiu del calendari laboral.

A la majoria d'ajuntaments tradicionalment han canviat el 12 d'octubre pel dia de Sant Jordi però, com que el 23 d'abril aquest any va caure en cap de setmana, els empleats que treballin dimecres podran triar un altre dia o bé l'equip de govern proposarà una nova data festiva.

A la capital, Girona, l'ajuntament romandrà tancat, tot i que la CUP ha demanat al ple d'aquest dilluns que no es consideri festiu. L'equip de govern format per CiU i PSC s'ha compromès, com ja ha fet en anys anteriors, a obrir perquè els quatre regidors de la CUP puguin anar a treballar però sense serveis municipals que atenguin el ciutadà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema