Olot celebra la Fira de Sant Lluc

Olot celebra tot el cap de setmana i fins dimarts la Fira de Sant Lluc. Les activitats de màgia al carrer dels Sastres, un concert per als més petits i la desfilada de vestits de paper són les principals novetats d'enguany. La Fira concentra la seva activitat aquest cap de setamana, mentre que el dia 18 manté els actes tradicionals de la celebració de la festivitat a Olot. Després de l'èxit de l'any anterior, la Fira Ramadera torna als terrenys del costat de la plaça de toros.

Consulta la programació aquí: Divendres | Dissabte | Diumenge

Festa de la Sega a Pals

L'arròs sembrat a mà durant la plantada tradicional mes de juny, se sega a l'octubre. Aquest dissabte, els pagesos veterans de la vila ens mostren com es portava a terme aquesta tasca abans de la mecanització tallant les espigues d'arròs amb la corbella fent-ne garbes i col·locant-les sobre la "barca" de fusta arrossegada per un cavall. La festa comença a les 11 al Mas Carles, amb la sega tradicional. A les 12 hi ha un taller amb espigues d'arrós, i s'acabarà a dos quarts de dues amb una arrossada popular.

Feliu Ventura i Xavi Sarrià obren el cicle 'Cançó d´Autor' a Figueres

Feliu Ventura i Xavi Sarrià, excomponent d'Obrint Pas, presenten 'Llibres. Batalles. Cançons', un espectacle íntim i emotiu que combina cançons mítiques dels dos artistes i les seves principals influències amb passatges de les sees novel·les. Les vivències compartides dels dos amics valencians parlen de memòria i compromís, de records i experiències, de ferides i esperances, i passegen al costat de Kortatu, Ovidi Montllor, Daniel Viglietti, Extremoduro, Lluís Llach o Víctor Jara. L'actuació es fa dissabte a les 10 de la nit a l'Auditori Caputxins.

Vilobí celebra la Fira de la Llet

Vilobí d'Onyar celebra aquest cap de setmana la cinquena edició de la Fira de la Llet en el marc de la 29a festivitat de Sant Galderic. Els organitzadors han preparat una gran diversitat d'actes lúdics, gastronòmics, culturals, comercials i professionals.

El musical d'El Petit Príncep a l'Auditori de Girona

El Petit Príncep de Saint-Exupéry és el clàssic literari d´aquells lectors que no volen créixer mai, i des del 2014 un musical que ja ha captivat 130.000 espectadors de totes les edats. Aquest diumenge, es preveu una doble representació a l'Auditori de Girona (16 h. i 18:30 h). Àngel Llàcer i Manu Guix van agafar aquest meravellós personatge i van imaginar un musical amb una posada en escena de gran impacte visual i cançons de nova creació. Un gran èxit que l'any passat també va enamorar el públic gironí i que ara torna per compartir una història eterna amb els que ja la coneixen i l'estimen i, alhora, explicar-la als qui no n'han sentit a parlar mai.

Fira de la Poma a Ullà

El tercer diumenge d'octubre Ullà celebra la Fira de la Poma. Si voleu conèixer moltes coses de les pomes i de la fruita dolça, no hi podeu faltar. La fira gira al voltant d'aquesta fruita, que estarà presentada de diverses maneres com sucs, postres, degustacions, etc. La fira comptarà en diverses parades de fruita i artesania, un espai de food trucks, una zona infantil i diverses activitats familiars que ens faran descobrir aquest municipi baixempordanès.

Albert Pla presenta 'A pleno pulmón' al Teatre de Roses

Albert Pla puja a l'escenari del Teatre de Roses aquest dissabte (22 h), sol i en estat pur, amb la força que el caracteritza amb la voluntat de teatralitzar les seves cançons. A pleno pulmón ens presenta un Albert Pla que cantarà i explicarà històries tràgiques, delirants, quotidianes, sorprenents, delicades i brutals. Tot per fer evident l'estreta línia que separa el bé del mal, el blanc del negre, i el positiu del negatiu

Fira-mercat medieval a Tossa de Mar

Tossa celebra tot el cap de setmana la fira-mercat medieval. S'han previst nombroses activitats, entre elles jocs, gegants, aus rapinyaires, rondallaires, tallers i cercaviles. Cada dia hi haurà campament medieval dels germans Jofre i campament de tir amb Vallobera. Durant els dies de la fira hi haurà una exposició d'instruments de tortura i màquines de pena capital de mida real. També es preveu una exposició d'armes medievals fetes a mà.

Concurs per decidir l'home més fort d'Espanya a Platja d'Aro

Pesen més de 100 quilos, tenen uns músculs descomunals i el gimnàs se'ls quedava petit. Per això van decidir un dia aparcar les peses i els bancs d'abdominals per dedicar-se a aixecar cotxes, o arrossegar pneumàtics de tractor. Aquest dissabte, a partir de les 5 de la tarda, a la plaça d´Europa, es fa el concurs per proclamar i elegir l'home més fort d'Espanya.

Girona, capital de la Internet catalana

A partir de 2/4 d'11 del matí a l´Auditori del Centre Cultural dela Mercè última jornada de la Catosfera. Serà el torn de les ponències-retrat. Empresa, màrqueting, seguretat, xarxes socials, cultura i lleure seran sectors àmpliament representats per persones destacades d'aquests àmbits a nivell català. Així, hi haurà el testimoni d'empreses digitals com Wallapop o Airbnb; agències de màrqueting i comunicació com BeRepublic, Playbrand i ElGiroscopi; analistes de la comunicació i les noves tecnologies; experts en seguretat digital, i personalitats del sector cultural com ara la directora de la Institució de les Lletres Catalanes Laura Borràs o l'escriptor Jair Domínguez.