La Guàrdia Civil ha detingut 21 persones, a les províncies de Girona, Jaén, Càceres, Àlaba i Sevilla, pertanyents a un grup dedicat a les estafes en el món de la telefonia mòbil. A Girona hi ha hagut dos detinguts.

Les detencions s'han produït en el marc de la segona fase d'una operació anomenada Krake i que ja va suposar l'arrest, al juny, de disset persones i la intervenció d'un gran nombre de telèfons mòbils, documentació i diners en metàl·lic, segons informa la Guàrdia Civil de Jaén en un comunicat. Les indagacions van començar l'agost del 2015, data en la qual els investigadors de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Baeza es van posar darrere la pista del que semblava ser una estafa de grans dimensions. Així, després de les denúncies d'operadores i de ciutadans, es va poder comprovar que l'engany afectava milers d'usuaris i que es produïa per un grup que estava dirigit per una persona resident a Rus (Jaén).

Els detinguts en aquesta fase són comercials, proveïdors i transportistes, els quals eren necessaris per a la realització de la presumpta estafa.