El Ministeri de Defensa fa públics els tres «expedients X» gironins

El primer dels albiraments eren sondes estratosfèriques del CNES francès. Dos militars van veure una llum al Pení de Roses i un home un disc volador a Blanes

29.10.2016 | 17:53

La nit és aquella franja misteriosa de temps en la qual un policia amb llanterna pot ser confós per Obi-Wan Kenobi armat amb un sabre láser o que permet veure ovnis a Blanes conduïts per humans que responen telepàticament. La recent digitalització de 80 informes del Ministeri de Defensa sobre albiraments d'aparells estranys a tot Espanya entre 1966 i 1993 permet accedir als tres expedient OVNI registrats a la província en aquest període.

El més antic dels expedients –26 de setembre de 1969– probablement es va mantenir classificat fins al 1993 de forma innecessària perquè feia referència a dos objectes lluminosos observats a «25.000-30.000 peus d´alçada» que el personal de l'aeroport de Girona va identificar com a globus sonda francesos ja que «per la seva mida, forma, lluentor i moviment ja havien sigut observats amb anterioritat». No va caldre cap més investigació perquè ­l'any 1969 el Centre National d'Études Spatiales (CNES) de França continuava amb l'intens programa de llançament de globus estratosfèrics que ja duia a terme l'any anterior.

L'últim expedient gironí es va desclassificar el 1996 i fa referència a un «objecte blanc brillant» que van veure dos soldats destinats al cos de guàrdia a la base del Pení, a Roses, un 13 de setembre de 1991 abans de la revista d'armes. Segons la seva descripció, es tractava d'una esfera aplatada per la base que «descrivia cercles per sobre de l'assentament» militar a una alçada d´entre 100 i 200 metres. L'informe militar conclou que el fenomen no té cap explicació raonable.


Dibuixos i comentaris del disc volador vist a Blanes l'agost del 1982 inclosos en l'expedient de Defensa

Però el cas més curiós porta data de 19 d'agost de 1982. Carlos Jesús encara no havia pronunciat el seu mític «del cielo vendrán 13 millones de naves» però un home que estava en un pis de Blanes en companyia de la seva família assegura que va veure un disc volador el doble de gran que un avió comercial que no utilitzava les lleis de l'aerodinàmica perquè creava «un camp magnètic antigravitatori, mitjançant energia elèctrica» i estaria tripulat per humans. «Potser els nostres avantpassats que tornaven d´alguna exploració i es van passar del seu temps?», es pregunta.

L'home estava segur que va parlar telepàticament amb els tripulants perquè si no hagués estat així «no hauria sigut més lògic pensar que eren gent extraterrestre, que pensar que eren els nostres avantpassats?». Lògica ufòloga?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´Oncobike reunirà uns 300 ciclistes en 51 equips

L´Oncobike reunirà uns 300 ciclistes en 51 equips

La segona edició de la prova solidària recaptarà uns 25.000 euros per a millorar un dels...

Simulacre d´incendi al parc hospitalari de Salt

Simulacre d´incendi al parc hospitalari de Salt

Es van evacuar unes 35 persones entre professionals i persones ingressades, moltes amb mobilitat...

Jornada sobre la responsabilitat social en salut

Jornada sobre la responsabilitat social en salut

Més de 150 infermeres d'arreu de catalunya es van reuinir ahir a Girona en la jornada «Salut,...

La secretària suspèn el ple de la moció de censura a l´alcalde de Setcases

La secretària suspèn el ple de la moció de censura a l´alcalde de Setcases

El ple extraordinari que s'havia de celebrar dimarts, dia 17 d'octubre a les 12 del migdia, va...

200 animals a la Fira de Sant Lluc d´Olot

200 animals a la Fira de Sant Lluc d´Olot

Final de la Fira de sant LLuc L'exposició ramadera va ser el darrer acte de les fires de...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema