El pacte pels pressupostos municipals de 2016 entre l'equip de govern de Banyoles, de Convergència, i el partit majoritari a l'oposició, ERC-Junts per Banyoles, tenia una segona part: la revisió de les ordenances fiscals per a 2017. Ahir, la formació republicana va presentar els punts en els quals s'ha arribat a acords, tot i que Junts per Banyoles va deixar clar que el govern local no ha acceptat totes les seves propostes i va remarcar que «les ordenances que s'aprovaran són les del grup de CiU amb la nostra col·laboració».

Entre els punts acordats hi ha un augment de les bonificacions per la tramitació de llicències d'obertura de comerços, que passarà del 10% actual al 50 o el 60%, en funció dels casos. L'Ajuntament també contemplarà compensacions en l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a entitats culturals, socials i esportives que tinguin seu pròpia a la ciutat.

Una altra rebaixa afectarà els guals d'aparcaments comunitaris i serà d'un 10% en el cas dels que tinguin fins a 10 places, que passaran de 33 a 30 euros; mentre que els de fins a 30 places baixaran de 27,6 a 25.

La revisió de les ordenances fiscals de l'Ajuntament de Banyoles també inclou un increment de la bonificació del 50% actual fins al 90% per a l'Impost de Construccions i Obres (ICiO) quan aquestes siguin de reforma o eliminació de barreres arquitectòniques.

L'acord entre els dos grups municipals contempla la creació d'una partida pressupostària que permeti donar ajudes per a rehabilitacions de façanes a fora del barri antic de Banyoles.

En relació amb el pressupost de 2017, s'incorporarà una partida per poder aplicar una tarificació social a l'Escola Municipal de Música semblant a la de la llar d'infants La Balca. Junts per Banyoles va apuntar que aquesta mesura no afecta les ordenances fiscals, sinó que atén una proposta del seu grup per canviar les tarifes de l'escola de música.

D'altra banda, a partir de l'any que ve, als propietaris de vehicles amb més de 25 anys d'antiguitat que demanin l'exempció de l'impost de circulació només se'ls concedirà per valor del 50%, en comptes del 100% de fins ara. Tal com van explicar els regidors de Junts per Banyoles, l'objectiu d'aquesta mesura és que els vehicles més vells i, per tant, els que contaminen més no tinguin una bonificació major que la dels elèctrics o els híbrids, que és del 75%.