Un tren de Rodalies que dimarts havia de sortir a les 10 de la nit de l'estació de Girona va acabar arrencant gairebé una hora més tard. En concret, el comboi de la línia RG1 que havia de ser a Girona a les 21.56 i que finalitzava el seu trajecte a Portbou, va arribar a l'estació de la capital de província quan passaven uns minuts de les 22.20. Ara bé, una vegada estacionat, el tren encara va tardar prop de mitja hora més a tornar a circular.

El motiu de tot aquest retard, segons va informar ahir Renfe, va ser que un dels passatgers del comboi viatjava sense bitllet. Això va provocar que, una vegada el comboi va arribar a Girona, va quedar aturat a l'estació esperant l'arribada dels Mossos d'Esquadra. Segons Renfe, com que s'havia donat l'avís al cos policial, el tren no podia arrencar fins que acudissin a l'estació de Girona els agents per atendre el cas del viatger que no havia pagat el bitllet. Això va provocar que el comboi estigués estacionat a Girona uns 30 minuts, ja que no va tornar a arrencar fins que passaven uns minuts de les 22.50.

Altres trens

Mentre aquest tren de la RG1 estava aturat, altres combois van circular per l'estació (també en direcció nord) fent servir les altres vies. Concretament, va passar un Mitjana Distància que havia de ser a Girona a les 22.17 i un tren de mercaderies. En el cas del Mitjana Distància, part dels usuaris del comboi de la RG1 que estava estacionat l'haguessin pogut utilitzar, ja que algunes de les parades són les mateixes. Malgrat tot, Renfe no va donar aquesta indicació perquè no sabia amb exactitud quan arrencaria el tren de la RG1 (que estava a l'espera dels Mossos).