L'Ajuntament de Tortellà va presentar dijous passat als veïns el projecte de remodelació de la Pedrera dels Comuns. L'alcalde Rafael Domínguez ha explicat que la restauració serà parcial pel fet que una de total costaria 1,5 milions d'euros i farien falta 25 anys per acabar-la. De moment la idea és deixar l'espai acceptable perquè en un futur pugui ser d'utilitat pel poble. La previsió és que per al març del 2019 la pedrera pugui ser oberta al públic

La intenció és que l'empresa aprofiti de 33 a 36.000 metres cúbics de terra d'obres de municipis propers a la pedrera. De moment han reservat 5.000 metres cúbics de terra treta d'una obra feta a Sant Jaume de Llierca. Sobre la terra extreta de les runes posaran vegetació autòctona fins que el terreny recuperi l'aspecte d'abans de començar l'extracció de material. Quan la restauració estigui acabada, Cycosa perdrà els drets d'explotació.

L'alcalde, Rafael Domínguez, ha assenyalat que a partir de l'acord per dur a terme el projecte de restauració, l'Ajuntament ha aturat l'expedient l'expedient sancionador contra l'empresa.

El 19 d'abril de 1994 l'Ajuntament de Tortellà va adjudicar en subhasta pública l'aprofitament de la pedrera dels Comuns. El 2010 l'Ajuntament va fer aturar l'explotació i va iniciar un expedient sancionador contra l'empresa.