Fins a 41 persones han perdut la vida en accidents de trànsit del gener fins al 8 de novembre. Es tracta d'una xifra molt negra perquè ja supera les víctimes mortals de l'any passat, quan en van ser 40.

Enguany hi ha hagut 35 accidents però el nombre de víctimes és elevat perquè en un de sol hi van perdre la vida fins a set persones.

Aquest accident de trànsit va tenir lloc el 2 d'abril a la Nacional II al seu pas per Pont de Molins. En aquest punt de l'Alt Empordà hi va haver un xoc lateral entre un vehicle francès que circulava en sentit sud a gran velocitat i un altre amb tres ocupants que anaven al Pertús a treballar i que va acabar amb la vida de set persones. Sis de les set víctimes mortals, a més, no duien el cinturó de seguretat. L'únic supervivent va ser un noi de Figueres.

L'altre indicador que és preocupant és el nombre de víctimes mortals fruit d'un atropellament. Fins al 8 de novembre n'hi ha hagut set. Han tingut lloc a Montfullà, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Bonmatí, Sant Gregori i la Jonquera.

Sense novetat de la Jonquera

El més recent és un que va produir-se dissabte de la setmana passada a la Jonquera. És un accident de trànsit que encara cueja, bàsicament perquè no se'n sap l'autoria. El conductor que va atropellar un ciutadà francès de 74 anys, va fugir en un vehicle fosc en sentit Girona per la N-II.

Per ara, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona es troben investigant les imatges de les càmeres que hi ha per la zona i els vestigis localitzats en el lloc del sinistre viari. Aquest succés va produir-se pels volts de les sis de la tarda del 5 de novembre, en un moment que plovia molt. Un cotxe va envestir un vianant quan creuava la via i va fugir. L'home va queda ferit molt greu i va morir durant la matinada a l'hospital Josep Trueta de Girona, on havia ingressat després de produir-se el fet.

Aquest, però, no és l'únic atropellament mortal d'aquest any en el qual el conductor, després de causar l'accident, agafa el cotxe i marxa del lloc dels fets. Va tenir lloc a Bonmatí el 16 de maig i va ser un accident de trànsit que va provocar una forta consternació a les comarques de Girona.

El motiu: la víctima va ser una nena de quatre anys del poble de la Selva que va morir després de ser envestida per un cotxe quan anava amb la seva mare. A més, el causant de l'accident, el conductor, anava drogat i begut i va fugir. El jutge de Santa Coloma va enviar el xofer a presó provisional després que els Mossos el detinguessin al cap d'unes hores després del sinistre viari.

Aquests són dos dels atropellaments mortals més destacats però també cal dir que Olot enguany ha estat castigada en dues ocasions per aquest tipus de sinistre viari.

Un altre accident de trànsit que va copsar una gran atenció mediàtica és el que va succeir el 29 de gener a la C-65 a Fornells. Aquest sinistre viari, juntament amb els dels conductors fugits, ha fet replantejar els protocols. Aquest, sobretot, per la figura dels xofers substituts. En el cas de Fornells hi va perdre la vida una jove de 25 anys.

El conductor homicida, abans d'aquest accident, n'havia tingut un altre a Llagostera. En va fugir i després el van interceptar begut a Sant Feliu de Guíxols. El conductor va passar a disposició judicial cinc mesos després de l'accident i el jutge el va enviar a presó provisional.

El mes amb més accidents de trànsit d'aquest any ha estat el mes de gener, i en total hi ha hagut fins a set víctimes mortals. El primer de l'any va ser el 7 de gener a la N-141 -la carretera de la Vergonya- a Montfullà, Bescanó. Un veí del poble de 38 anys va perdre la vida quan creuava la carretera i un cotxe el va atropellar accidentalment. I, tot seguit, un altre vehicle també hi va impactar després que l'home caigués a la via.

El darrer sinistre mortal va produir-se aquesta setmana, el dimarts 8 de novembre, quan una veïna de la Vall d'en Bas de 59 anys va morir en un xoc frontal a la N-260 al seu pas per Olot. També va quedar ferit el conductor de l'altre vehicle sinistrat i una altra persona, cap d'ells de gravetat.