L'estació gironina de Masella ha inaugurat avui la temporada d'esquí gràcies a la nevada que ha aportat un temporal de llevant, que ha deixat gruixos de consideració, especialment per damunt de la cota 1.900 metres.

Segons informen els responsables de la instal·lació, les baixes temperatures dels últims dies han permès també la producció de neu amb canons.

Els gruixos oscil·len entre els 15 i els 40 centímetres amb una neu de qualitat pols i una pista oberta, la de Coma Oriola, a la qual s'accedeix mitjançant el telecadira del mateix nom.

L'objectiu és obrir nous sectors de forma progressiva a partir d'ara per arribar en les millors condicions al Pont de la Puríssima.

Masella ha repetit la data d'obertura de la temporada passada i, amb cinc mesos per davant, els seus responsables esperen ser de nou l'estació que compti amb la campanya d'hivern més llarga del Pirineu.

Aquesta inauguració anirà seguida dissabte que ve de l'obertura de la principal estació d'esquí d'Andorra, Grandvalira, que també ha anunciat que posarà a disposició dels clients el sector de Pas de la Casa si les condicions meteorològiques no ho impedeixen.

En aquestes pistes, el gruix de neu nova caiguda aquests dies arriba als 30 centímetres i el descens de temperatures permetrà incrementar-los amb producció amb canons.

Les precipitacions d'aquests dies han deixat també 10 centímetres en la cota baixa i 25 en l'alta a l'estació lleidatà de Port del Compte, que ha anunciat l'obertura per al pròxim 3 de desembre.