La previsió d'ocupació hotelera durant els dies del pont de la Puríssima és millor a les comarques gironines de muntanya, amb fins al 75%, mentre que a la Costa Brava es redueix en el millor dels casos, que correspon a les comarques de la Selva i el Baix Empordà, al 70%. De tota manera, cal tenir en compte que el volum de llits en oferta és superior al litoral, encara que en aquesta època només hi hagi obert un 30% dels establiments.

Aquestes són les previsions que fa la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, segons les dades que li han facilitat els establiments hotelers. Tenint en compte els hotels que estan tancats en aquesta època, a les zones d'interior es preveu una ocupació entre avui dissabte i el dijous 8 de desembre, d'entre el 50 i el 75%, mentre que a les zones de muntanya la franja oscil·la entre el 65 i el 75% gràcies a l'inici de la temporada d'esquí.

A la Costa Brava Centre i la Costa Brava Sud s'espera arribar al 60 i al 70% respectivament, mentre que la xifra es redueix a entre el 40 i el 50% a la comarca de l'Alt Empordà.

A la ciutat de Girona i rodalies es preveu una ocupació relativament baixa, que oscil·laria entre el 50 i el 60%.

El perfil del turista durant aquestes dates -sempre segons la Federació d'Hostaleria- és el de parelles de mitjana edat i famílies de Barcelona i la seva àrea metropolitana, encara que també hi haurà un petit percentatge de visitants de la resta d'Espanya.

La mitjana d'estada per persona oscil·la entre un i dos dies, i la jornada amb més entrades als allotjaments turístics serà precisament avui, 3 de desembre.

Les dades de la previsió d'ocupació del pont de la Puríssima d'aquest any són similars a les del 2015 i, en alguns establiments, lleugerament més baixes.

Girona, líder en turisme rural

Pel que fa al turisme rural, Girona és la província catalana amb més ocupació durant els propers dies, i això tenint en compte que és també la que més oferta té. Segons el cercador Toprural, durant el pont de la Constitució (del 2 al 6 de desembre), Barcelona (40%) i Girona (38%) són les províncies amb la major taxa d'ocupació, mentre que Lleida tindrà el 37% i Tarragona, el 36%.

En el pont de la Immaculada (del 8 a l'11 de desembre), Lleida i Girona registren el major nombre d'allotjaments rurals ocupats, el 44% i 40% respectivament, mentre que Barcelona (39%) i Tarragona (34%) registren els menors.

L'ocupació de turisme rural al global de Catalunya per al pont de la Constitució arriba al 37%, i al 40% en la Immaculada. Catalunya és una de les regions més demandades, amb 30.986 places reservades per a tot el pont de desembre.

Pel que fa l'estat espanyol en general, les dues primeres posicions del rànquing d'ocupació per al pont de la Constitució són per a Canàries (amb un 44%) i Navarra (amb un 43%) i el tercer lloc és per a Extremadura, que aconsegueix un 42% d'ocupació entre el 2 i el 6 de desembre. Segueixen Catalunya i Aragó, amb 37% i 36%, respectivament.