n Els veïns de Campdevànol van votar deixar l'ajuntament tal com està. Ho van fer a la consulta popular que va tenir lloc el dia 6 de desembre. Van decidir sobre diverses actuacions de la Llei de Barris, entre les quals hi havia l'enderroc de l'edifici consistorial.

La consulta constava de tres preguntes: la creació d'una rambla entre les places Sardana, Valldemossa, i Clavé (la que preveia ensorrar l'ajuntament), la de retirar la font de la plaça Clavé (feta a la dècada dels 80), i la de deixar els arbres de les places o canviar-los per uns de nous.

Els veïns van optar per la continuïtat. Així els arbres de les places no es tocaran, la font hi continuarà, però millorada i l'edifici de lAjuntament seguirà com sempre.

La consulta va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Cívic de Campdevànol. Al llarg de la jornada es van produir cues per votar.

Al final van votar uns 500 veïns. Es trata d'una participació del 17,61% que -segons fons del consultori- pot ser definida com un èxit.

Votacions

Les consultes populars personals o telemàtiques són una de les apostes recents dels consistoris. Les fan servir per decidir temes urbanístics i els costa fer participar els veïns.

Al Ripollès, l'Ajuntament de Sant Pau de Segúries va ser pioner en les consultes. Ja el 2014, van fer una consulta per decidir què fer amb els arbres til·lers de la plaça de la Generalitat.

Els ajuntaments petits solen optar per les consultes presencials i a vegades hi ha campanyes porta a porta. Els més grans opten per les telemàtiques, en les quals es pot votar des de casa.