n El director d'Educació de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), Andreas Schleicher, va dir ahir que les preguntes que ha de respondre el sistema educatiu són les que tenen a veure amb els reptes del futur i no amb els del passat. «Ensenyem als nens a resoldre problemes del nostre passat, no del seu futur», va dir Schleicher, principal responsable de l'informe PISA (sigles en anglès del Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants).

«La meva principal preocupació és que bàsicament les escoles i els sistemes educatius no tenen els ulls i les oïdes per veure com està canviant el món», va indicar Schleicher per assenyalar una de les majors manques a l'hora d'afrontar les millores educatives.

Per posar un exemple, va assenyalar que «no volem educar als nens per als treballs d'avui, sinó pels de demà» i va agregar que «si mirem el disseny curricular està enormement influenciat pel pensament del passat, dècades, fins i tot segles».

El cap del directori d'Educació i Habilitats de l'OCDE va subratllar que l'avaluació educativa ha de buscar «reaccions positives i contribuir al creixement des de la crítica constructiva».