Sergi Albrich (ERC) i Concepció Formatger ( PDeCAT) van qüestionar l'efectivitat de la recollida porta a porta a Sant Joan de les Abadesses. Ho van fer en el darrer ple. La més contundent va ser Concepció Formatger, la qual va explicar que hi ha gent que posa la bossa a les papereres. També va dir que quan els veïns no posen el que toca dins, les bosses es queden al carrer.

Albrich (ERC) va indicar que si bé Sant Joan és el poble que més recicla del Ripollès amb un 65% de selecció, també és l'únic poble que fa la recollida porta a porta.

Tant Formatger com Albrich van demanar la presència d'un agent permanent pel control de la recollida.

L'alcalde, Ramon Roqué (MES), va qualificar de catastrofista la descripció de Formatger. Segons ell, les dades mostren una evolució constant i empitjoraments puntuals del porta a porta.

Va assenyalar que si la cosa va a pitjor, hauran de posar sancions. Va oposar que l'equip de govern de moment no n'ha posades.

Roqué va considerar que cal allunyar-se dels fets incívics o de rebuig al sistema. Va indicar que després d'un dia sense recollir, no hi ha ni un 10% de les bosses que havien estat posades malament la setmana anterior.

L'alcalde va lamentar que, en 10 anys, cap més poble del Ripollès hagi optat pel porta a porta. Fet que ha impedit treballar en xarxa.

El debat va tenir lloc en l'aprovació d'una modificació de pressupost per les despeses de feines del Servei d'Ocupació de Catalunya que va ser aprovada per unanimitat.