L'únic sindicat docent convocant de la vaga prevista per avui que no va signar l'acord amb Ensenyament -que, entre altres punts, determina la contractació de 5.500 docents més per al curs vinent- explica el seu posicionament en uns fulls informatius que dilluns començarà a repartir als centres educatius gironins i de la resta de Catalunya.

Es tracta del Sindicat de Professors de Secundària (Aspepc-SPS), que troba «ridícul» el nombre de places d'oposicions convocades i afirma que «és impossible» assignar substituts des del primer dia que hi ha una baixa, ja que només es fan dos nomenaments setmanals de substituts -els dimarts i els divendres. Pel que fa a la convoctòria d'oposicions, el sindicat denuncia que «amb un 25% de professorat interí» no es cobriran «ni les vacants per jubilació».

El document preparat per Aspepc-SPS nega que l'increment de plantilles per respondre a la nova escolarització, l'escola inclusiva i els centres de màxima complexitat siguin demandes sindicals i argumenta que «és obligació del Govern dotar amb plantilles les necessitats d'escolarització». D'altra banda, troba a faltar concreció tant en l'augment d'hores de coordinació inclòs en l'acord com en el pressupost per a un pla de formació permanent dels docents; alhora que recorda que l'horari lectiu del professorat previ a les retallades era de 18 hores setmanals i no les 19 que s'han pactat ara.

Desmarcat dels altres

Ustec·STEs, CCOO i UGT són els sindicats majoritaris del sector educatiu que a finals de gener van signar un acord de millores amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, un fet que va anar lligat a la desconvocatòria de la vaga anunciada per avui. Aspepc-SPS no va signar, però sí que va decidir sumar-se a la desconvocatòria de l'aturada.