Segons va informar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, al ple d'anit, Joan Nogué va presentar la dimissió del càrrec de director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya en el darrer consell rector de l'ens. L'Observatori és un ens d'assessorament de l'administració catalana en matèria de paisatge. L'objectiu és elaborar propostes i impulsar mesures per la protecció i la gestió i del paisatge i té la seu tècnica al carrer Hospici, 8 d'Olot.

El motiu de la dimissió és que Nogué és professor de Geografia Humana a la Universitat de Girona i la llei d'incompatibilitats li impedeix fer dues feines públiques.

Tant la Conselleria de Territori i Sostenibilitat com la Universitat acceptaven que Nogué tingués tots dos càrrecs.

Nogué va ser director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya des de la seva creació. L'Observatori va ser fundat el 30 de novembre del 2004 i van escollir Olot per posar-hi la seu per la vinculació de la ciutat amb el paisatge.

La idea de Nogué era la de continuar en la direcció de l'Observatori, per això s'ha compromès a continuar-hi vinculat.

Al ple, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va demanar enviar una felicitació a Joan Nogué per la feina feta en els 12 anys que ha estat al capdavant de l'Observatori del Paisatge. Nogué serà rellevat per Pere Sala, que també està a l'Observatori des de l'inici.