Els veïns de les Llosses es rebel·len contra el festival de música electrònica

Entreguen 90 signatures per demanar que l'Ajuntament rebutgi el possible esdeveniment

21.04.2017 | 07:16

Un grup de veïns de les Llosses, una població d'uns 200 habitants de la comarca el Ripollès, han presentat a l'Ajuntament fins a 90 signatures de 46 habitatges (i encara en recullen més) en contra del polèmic Biomusicat, el festival de música electrònica -encara pendent d'autorització- que es podria celebrar al juliol en una finca forestal del municipi. L'esdeveniment reuniria unes 2.000 persones, fet que multiplicaria per deu la població durant els quatre o cinc dies del festival i que els veïns veuen com una «rave» encoberta.

En el text que acompanya les signatures, els veïns, «assabentats de la possibilitat que se celebri un festival de música electrònica per a 2.000 persones a la ?nca Baborés el proper mes de juliol», demanen a l'Ajuntament «que rebutgi la proposta» i que «no s'otorgui el permís» per organitzar el festival.

En concret, exposen quatre motius. En primer lloc, pel «cost social», ja que « el festival no té res a veure amb el tarannà del poble», un municipi «rural», i «creiem que els que hi vivim o hi treballem hem de potenciar activitats que ajudin a mantenir i respectar el seu caràcter». En segon lloc, pel «cost econòmic». En aquest sentit, argumenten que les Llosses té com a activitats econòmiques principals «la ramaderia i el turisme familiar» i el festival «pot afectar negativament aquestes activitats, així com donar una imatge equivocada del municipi».

En quart lloc, s'hi manifesten en contra pel «cost ecològic». «El soroll, el trànsit i la massi?cació que suposaria el festival, tindria sens dubte conseqüències mediambientals», asseguren. A més, «fins al moment, l'administració no està sent capaç de gestionar l'impacte del turisme massiu a les rieres a l'estiu i durant la temporada de bolets» i «no té cap sentit ampliar el problema voluntàriament». Finalment, retreuen que o suposaria «cap retorn retorn positiu, ni cultural ni econòmic» per al poble i que «els veïns més propers en patiran» el «soroll, el trànsit i la massi?cació». A banda de les firmes, els veïns han demanat reunir-se amb l'alcalde.

La finca on es preveu organitzar el festival es troba a la muntanya i a uns 2,5 km de la carretera C-26. De fet, el camí per accedir a la finca passa pel costat d'uns terrenys d'acampada utilitzats a l'estiu pels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, els quals organitzen activitats infantils i juvenils, prop també d'uns terrenys on es podria ubicar l'aparcament del festival.

El festival es va celebrar ja l'any passat a Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, i els veïns de les Llosses s'hi mostren totalment en contra també en base a l'experència d'aquest precedent.

Per la seva part, l'alcalde, David Serrat, va confirmar en declaracions a l'ACN que encara no han tramitat formalment cap permís, però que no era competència de l'ajuntament autoritzar o no l'activitat. «Es tracta de sòl no urbanitzable i nosaltres haurem de posar-ho en coneixement d'Urbanisme, que és qui té l'última paraula», segons va manifestar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Imatge d'arxiu del Centre de Menors de Montilivi.
Menys menors cometen delictes però els que ho fan acumulen més causes

Menys menors cometen delictes però els que ho fan acumulen més causes

Poden ser reincidents o realitzar més d'un delicte a la vegada | La majoria de denúncies a...

Fira Infantil del Follet d´Avinyonet

Fira Infantil del Follet d´Avinyonet

El nucli antic d'Avinyonet de Puigventós ha acollit aquest cap de setmana la Fira Infantil del...

Trobada d´antics barraquistes a Montjuïc

Trobada d´antics barraquistes a Montjuïc

Els veïns de les antigues barraques de Montjuïc de Girona es van retrobar ahir en el seu...

Festa Major de Vall-llobrega

Festa Major de Vall-llobrega

L'església de Sant Mateu de Vall-llobrega va acollir ahir al matí una missa solemne per celebrar...

Cervesa artesana a la plaça Independència de Girona

Cervesa artesana a la plaça Independència de Girona

La plaça Independència de Girona ha acollit aquest cap de setmana la Fira de la Cervesa artesana....

La Fira dels Pirates omple de corsaris l´Estartit

La Fira dels Pirates omple de corsaris l´Estartit

La Fira dels pirates i els corsaris va desembarcar a l'Estartit divendres i va finalitzar ahir amb...

Enllaços recomanats: Premis cinema