Ezequiel Álvarez: la promesa gironina de l'alta cuina

L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme guanya una beca d´estudis a l´escola internacional Le Cordon Bleu, a Madrid

21.04.2017 | 20:37
Ezequiel Álvarez: la promesa gironina de l'alta cuina

L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona Ezequiel Álvarez ha guanyat el V Premi Promeses de l´alta cuina, un concurs que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot l´Estat. Dijous a Madrid, el noi es va enfrontar a 9 finalistes més en una prova que es va allargar 4 hores i que va consistir en l´elaboració d´un turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d´espinacs i gambes.

Álvarez, que té 19 anys i estudia Direcció de Cuina a Girona, va guanyar el certamen davant d´un jurat presidit per un xef amb tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, i integrat també pel xef del retaurant Tiradito –guardonat pels Premis Metrópoli com a Millor cuiner en progressió–, el periodista i crític gastronòmic Carlos Maribona i dos cuiners de l´escola internacional Le Cordon Bleu, organitzadora del concurs. Tots ells van avaluar la qualitat tècnica, l´originalitat, el sabor, la presentació i l´exposició de cadascun dels plats preparats, que partien del requisit de cuinar un mateix ingredient principal: el turbot.

Ja com a guanyador, Ezequiel Álvarez va explicar que feia setmanes que treballava en l´elaboració del seu plat, amb diverses sessions a l´Escola d´Hostaleria però també a casa. Del resultat de la prova final, es va quedar amb els afalacs del jurat, que li va fer «una valoració molt positiva, em van dir que he treballat molt net i amb molt d´equilibri al plat». Álvarez va assegurar que no s´esperava «en absolut» guanyar el Premi Promeses de l´alta cuina, on va reconèixer que es va trobar amb «una competència de gran nivell».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Fruita més madura, porcs més desganats
Fruita més madura, porcs més desganats

Fruita més madura, porcs més desganats

La forta calor escurça un 30% el període de maduració de la fruita, sobretot de préssecs i...

L´onada de calor es manté amb màximes de 37 graus a Girona

L´onada de calor es manté amb màximes de 37 graus a Girona

Un petit foc crema camps a Fornells de la Selva i Protecció Civil manté els plans d'alerta

Els examinadors de trànsit amenacen amb seguir amb la vaga al setembre

Els examinadors de trànsit amenacen amb seguir amb la vaga al setembre

Reclamen el cobrament del complement específic que és de 240 euros que els van prometre el 2015...

Els hotels de la Costa Brava preveuen un 90% d´ocupació el mes de juliol

Els hotels de la Costa Brava preveuen un 90% d´ocupació el mes de juliol

Tot i que encara és d'hora per avançar-ho, els establiments hotelers no descarten arribar a la...

Consulta l´estat de les platges de la Costa Brava

Consulta l´estat de les platges de la Costa Brava

Un mapa amb dades actualitzades de totes les zones de bany del litoral català amb l'estat de les...

El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El túnel del Pertús tornarà «al mercat», segons Foment

El secretari d'Estat d'Infraestructures ha opinat que abans de tornar a licitar el tram és...

Enllaços recomanats: Premis cinema