Ezequiel Álvarez: la promesa gironina de l'alta cuina

L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme guanya una beca d´estudis a l´escola internacional Le Cordon Bleu, a Madrid

21.04.2017 | 20:37
Ezequiel Álvarez: la promesa gironina de l'alta cuina

L´estudiant de l´Escola d´Hostaleria i Turisme de Girona Ezequiel Álvarez ha guanyat el V Premi Promeses de l´alta cuina, un concurs que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot l´Estat. Dijous a Madrid, el noi es va enfrontar a 9 finalistes més en una prova que es va allargar 4 hores i que va consistir en l´elaboració d´un turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d´espinacs i gambes.

Álvarez, que té 19 anys i estudia Direcció de Cuina a Girona, va guanyar el certamen davant d´un jurat presidit per un xef amb tres estrelles Michelin, Quique Dacosta, i integrat també pel xef del retaurant Tiradito –guardonat pels Premis Metrópoli com a Millor cuiner en progressió–, el periodista i crític gastronòmic Carlos Maribona i dos cuiners de l´escola internacional Le Cordon Bleu, organitzadora del concurs. Tots ells van avaluar la qualitat tècnica, l´originalitat, el sabor, la presentació i l´exposició de cadascun dels plats preparats, que partien del requisit de cuinar un mateix ingredient principal: el turbot.

Ja com a guanyador, Ezequiel Álvarez va explicar que feia setmanes que treballava en l´elaboració del seu plat, amb diverses sessions a l´Escola d´Hostaleria però també a casa. Del resultat de la prova final, es va quedar amb els afalacs del jurat, que li va fer «una valoració molt positiva, em van dir que he treballat molt net i amb molt d´equilibri al plat». Álvarez va assegurar que no s´esperava «en absolut» guanyar el Premi Promeses de l´alta cuina, on va reconèixer que es va trobar amb «una competència de gran nivell».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Representants dels integrants de la xarxa.
Una vintena d'institucions i entitats gironines s'alien en la lluita contra el tabac

Una vintena d'institucions i entitats gironines s'alien en la lluita contra el tabac

Hospitals, entitats i col·legis professionals treballaran per reduir l'exposició al fum, prevenir...

Els tres llocs que desapareixeran del litoral gironí pel canvi climàtic

Els tres llocs que desapareixeran del litoral gironí pel canvi climàtic

La pujada del nivell del mar derivat de l'augment de les temperatures amenaça d'inundar part de la...

«Ens diuen que ho estem fent bé però alhora és un repte i una responsabilitat»

«Ens diuen que ho estem fent bé però alhora és un repte i una responsabilitat»

El Castell Peralada Restaurant ha obert portes l'endemà que la guia Michelin els hagi atorgat la...

RoboCAT, el campionat de robòtica «low cost» i lliure de Catalunya

RoboCAT, el campionat de robòtica «low cost» i lliure de Catalunya

El RoboCAT aspira que la tercera edició, que disputarà la final a l'escola Els...

L´ocupació hotelera a Girona cau un 8,8% a l´octubre

L´ocupació hotelera a Girona cau un 8,8% a l´octubre

Tot i el descens, les comarques gironines registren el tercer millor mes d'octubre de la història

El PDeCAT d´Olot decideix governar sol, després d´haver fet fora el PSC

El PDeCAT d´Olot decideix governar sol, després d´haver fet fora el PSC

Josep Berga, Josep Gelis i Jordi Alcalde es queden part de les regidories del Partit dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema