L'hospital d'Olot i de la Garrotxa organitza dijous una jornada per tractar la millora de la detecció i tractament de la incontinència fecal a la Garrotxa, que es calcula que pateix entre un 2,2 i un 15,3% de la població adulta, amb les limitacions que genera. La jornada serà el tret de sortida al nou pla per millorar la visibilitat i el tractament de la patologia a la Garrotxa.

La implantació del projecte té per objectiu identificar totes les persones que es visiten a l'atenció primària i que per qualsevol motiu clínic poden presentar una alteració en l'hàbit defecatori que els produeix incontinència fecal.

A més d'aquesta identificació, el següent pas per part de l'equip d'atenció primària ha de ser tractar directament aquests pacients amb canvis en la dieta alimentària o formació en la millora de les maniobres defecatòries diàries.

Les Àrees d'Atenció Primària enviaran els pacients que presentin una incontinència fecal de major grau a la Unitat de Cirurgia Colorectal i de sòl pèlvic de l'hospital. La jornada de dijous servirà per donar les primeres eines a tots els professionals de l'atenció primària de la comarca i marcar unes pautes d'actuació i identificació als quatre centres de la Garrotxa: Besalú, Olot, Sant Joan les Fonts, la Vall d'en Bas i la Vall d'en Bas- Hostoles.