La Comissió de Formació d'Infermeria i la Unitat Funcional de Seguretat en el Pacient de l'Hospital Santa Caterina organitza demà la diada dedicada a la infermeria. Els dos nuclis de treball han organitzat un programa d'actes que suma les activitats de dues jornades commemoratives: el Dia Mundial de la Higiene de mans, que se celebra anualment el 5 de maig i el Dia Internacional de la Infermera, fixat el 12 de maig.

La Jornada comptarà amb diferents conferències que tindran lloc a la sala d'actes del centre. A les 12.10 hores, la infermera i la supervisora del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, Marta Merina i Pilar Oliveras respectivament, exposaran l'experiència del Pis Escola, com a eina de tractament rehabilitador.

A les 12.45 hores, l'infermer de Santa Caterina, Francesc Moreno, presentarà un treball sobre l'anàlisi de les altes d'infermeria de pacients amb necessitat de continuïtat asistencial, ingressats a la Unitat Mèdica de l'hospital durant el primer semestre 2016.

Per la seva banda, a les 13.15 hores, Lílian Vivas, infermera del Centre Sociosanitari La República, farà una exposició sobre l'epidemiologia i etiologia de les úlceres a la Unitat de Convalescència del centre.

La cloenda anirà a càrrec de la infermera Montserrat Busquets, exprofessora d'Ètica i Legislació de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona, amb la conferència «Tenir cura com a referent ètic».