El Consorci de la Costa Brava (CCB) ja té nou gerent. Joan Hugas, fins ara cap de carreteres de la Diputació de Girona, ha guanyat la convocatòria pública per ocupar el càrrec. Aquesta posició estava vacant des del passat febrer quan el CCB va haver de cessar el fins aleshores gerent, Xavier Tristán, en fer-se pública una auditoria que enumerava 26 incompliments comptables i de gestió al Consorci, cosa que va provocar que es presentés un pla d'acció per resoldre les «mancances». Al seu torn, Tristán havia assumit l'abril del 2015 les funcions de gerent després del cessament de Manel Serra a finals del 2011.

Ara, el nou gerent s'ha escollit amb un concurs de lliure designació i de caràcter interadministratiu, és a dir, es convocava entre els funcionaris de carrera i empleats laborals fixes del CCB i dels 27 ajuntaments que són membres del Consorci. De fet, l'anterior gerent va tornar a ocupar la seva plaça de cap dels serveis tècnics de l'ens. El sou del càrrec de gerent és d'uns 81.500 euros anuals per una jornada de 37,5 hores setmanals. En la convocatòria s'hi han presentat 3 aspirants, entre els quals Hugas, que ha resultat guanyador.

Entre els molts reptes que tindrà el nou gerent del CCB és acabar el pla d'acció engegat fa uns mesos per resoldre les «mancances» que es van detectar en l'auditoria. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, a l'inici del ple d'ahir, va demanar al president de la Diputació, Pere Vila, disposar del document i pla d'acció que faci el nou gerent. Al seu torn, Vila va recordar al cupaire sobre la importància de tenir el nou gerent i que ja es va posar en marxa un pla d'accions per esmenar els errors. Segons Vila, Hugas serà «continuador» amb la tasca i deixarà la seva «petja» i «quan ho tingui redactat li farem arribar», va sentenciar.

Altres qüestions aprovades al ple

D'altra banda, en el ple de la Diputació celebrat ahir al migdia, es va oficialitzar que CiU ha passat a dir-se oficialment PDeCAT a l'ens provincial. Això significa també que el fins ara últim diputat d'Unió i membre del govern, Carles Álvarez, així com els tres assessors d'Unió (entre ells l'últim president de la intercomarcal a la demarcació, Xavier Dilmé) passen a integrar-se al PDeCAT. «Els 14 diputats i els 12 assessors són de ple dret del Partit Demòcrata, sense distincions», va assegurar Vila.

En paral·lel, el ple també va aprovar, amb els vots a favor del PDeCAT, ERC, IdS i CUP i l'abstenció del PSC, una moció de suport a les institucions i càrrecs electes investigats i inhabilitats «per haver promogut i facilitat l'exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica, així com aquells càrrecs electes, responsables polítics i ciutadans o institucions en general que ho puguin ésser en un futur». També es «denuncia la persecució judicial» i es condemna «la judicialització» de la política.

El ple també es va aprovar per unanimitat una moció de la CUP per impulsar protocols d'actuació municipal davant l'assetjament sexual a festes majors i altres espais públics d'oci. L'acord «refermar la condemna» a «totes les formes de violències sexuals que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI» i reconeix «el dret de les dones a viure sense violència masclista i posar tots els mitjans al seu abast per eradicar-la».

A més, s'acorda dur a terme campanyes «de sensibilització, prevenció i denúncia de qualsevol mena de violència masclista durant les festes majors o altres espais d'oci dels municipis», així com «impulsar accions de sensibilització i prevenció» i «donar suport econòmic i tècnic als municipis en l'elaboració de protocols d'actuació davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci».