L'Ajuntament de Besalú ha traslladat l'arxiu a la casa Cambó

Volen fer una pàgina web on es pugui fer la consulta directa dels documents històrics guardats

18.05.2017 | 10:41

L'Ajuntament de Besalú ha aprovat el reglament de l'arxiu històric. L'aprovaciò de les normes d'ús ha tingut lloc en el context del trasllat de l'arxiu de la seva ubicació a la tercera planta de l'Ajuntament a la casa Cambó.

En la seva nova ubicació, l'arxiu està obert els dimarts i dijous al matí i els divendres a la tarda. Hi treballa el responsable del servei, Joan Masmitjà, i una historiadora becada per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La historiadora treballa en la digitalització dels documents. La voluntat és crear una pàgina web, on els interessats puguin consultar els documents sense desplaçar-se. Primer hi posaran els documents i més tard les fotografies.

L'arxiu de Besalú està format per 50 metres lineals de documents, milers d'imatges entre plaques de vidre, negatius i paper i una petita biblioteca.

Hi ha imatges del segle XIX i de principis del segle XX. Pel que fa a la documentació escrita, els papers més antics són del segle XIV.

Hi ha el material que va fer servir l'historiador Grau Montserrat per redactar la seva tesi sobre el call jueu de la localitat.

El call jueu va existir entre el segle IX i el XV i és un dels principals atractius turístics de la localitat. Sobretot pels banys, que es conserven intactes.

A més de la sala de consulta, l'arxiu disposa d'un despatx per a l'arxiver, una sala d'armaris per al gruix de la documentació, una altra sala per als documents de gran format i un tercer espai per a les imatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema