El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha criticat la baixa xifra de reciclatge de la localitat, tot i que fa servir el sistema porta a porta des del 2006. En aquest sentit, han demanat una millora dels sistemes de recollida i han criticat la inacció municipal en el tema.

ERC explica que l'any 2007 Sant Joan va arribar a un 77% de reciclatge i ara està en un 66%. Apunten que altres municipis que fan el porta a porta tenen percentatges de reciclatge molt més alts que Sant Joan, i exposen que Vilablareix es troba en el 87%, Terrades en el 81%, Biure d'Empordà en el 80%, Tiana en el 81,7%, Tona en el 79,6% i Celrà en el 69%. En conseqüència, han demanat que l'Ajuntament recompensi la feina dels veïns que reciclen bé i que faci un seguiment continuat de la regidoria per tal de millorar el sistema de recollida. Segons ERC, l'objectiu de l'Ajuntament hauria de ser assolir un 85% de la recollida l'any 2019.

Els republicans també han demanat que la deixalleria municipal quedi oberta els diumenges a la tarda. En aquest sentit, han explicat que sovint veuen residus acumulats a l'exterior perquè els veïns que entre setmana resideixen fora del municipi el diumenge troben la deixalleria tancada.