L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca -en un dels darrers plens- va aprovar els treballs en benefici a la comunitat com a element per substituir les sancions econòmiques.

L'alcalde Miquel Reverter (ERC) ha concretat que «Hem afegit un text a l'ordenança, perquè es puguin intercanviar les multes per treballs en benefici a la comunitat». Segons ell, el text precisa les hores de treball que cobreixen els diners establerts a les sancions.És a dir, estableix un protocol que classifica les infraccions de l'ordenança en fets lleus, greus o molt greus i. En funció d'aquesta qualificació, hi fa correspondre un nombre determinat d'hores de feines a la comunitat i el tipus de treball.

Reverter ha precisat que l'Ajuntament va haver d'actuar d'ofici per motiu d'un atestat dels Mossos d'Esquadra referent a tinença d'animals. Per tal de solucionar el tema l'Ajuntament va decidir establir la possibilitat de cobrir els expedients sancionadors amb treballs comunitaris.

Abans que Castellfollit, Olot i Sant Joan les Fonts van aprovar els treballs en benefici a la comunitat com un sistema per evitar sancions econòmiques.

Pedagogia

La idea va adreçada sobretot a menors que hagin fet alguna infracció i que l'Ajuntament consideri més pedagògic castigar-los amb treballs que amb una multa.

Les feines substitutòries poden ser feines relacionades amb el manteniment dels equipaments i espais públics de la ciutat o treballs de caràcter social que tinguin un impacte positiu.

Així doncs s'entén que tant pot ser pintar un banc com fer companyia a una persona gran.