La inscripció a les llars d'infants olotines puja un 14% respecte al 2016

L´Ajuntament considera que l´augment significa una radiografia en positiu de l´estat de la ciutat

30.05.2017 | 11:35

De l´1 al 12 de maig, les famílies olotines han fet 18 demandes per escolaritzar els seus infants de 0 a 3 anys. La xifra representa un increment de 25 places més de les que les famílies olotines van realitzar l´any passat durant el període de preinscripcions. Es tracta d´un percentatge que quasi arriba al 14%.

El regidor de Benestar Social, Josep Berga, ha definit l´augment com una radiografia positiva de l´estat de la ciutat. Segons ell, l´increment de la demanda de places per a les escoles de nadons significa que els dos integrants de les parelles treballen i necessiten dur els petits a una llar d´infants.

Berga ha recordat els anys durs de la crisi econòmica quan l´escola de nadons del barri de Sant Pere Martir patia per completar les inscripcions mínimes per poder afrontar el curs i van haver de tancar durant 2 anys l´escola de nadons del barri de Sant Miquel per poca natalitat.

Ara, l´escola de nadons de Sant Miquel -segons va anunciar el regidor d´Ensenyament Jaume Mir (PSC)- tindrà 2 grups de nadons.

Sobre la llar d´infants de Sant Miquel, reoberta l´any passat, Jaume Mir ha explicat que el curs passat ja oferien 2 grups. Això no obstant, només van poder obrir un grup format per 18 infants (9 d´ells nascuts el 2014 i 9 més el 2015).

De cara al curs 2017-18, Mir ha assegurat que podran obrir una nova aula. Mir ha raonat: «És un fet que confirma la necessitat de tenir l´escola oberta a Sant Miquel i atendre les demandes a aquest barri i la zona d´influència».

És a dir -segons Jaume Mir- l´escola de nadons de Sant Miquel parteix del mateix projecte educatiu que la resta d´escoles bressol municipals, i participa a les trobades entre equips educatius que s´han realitzat al llarg del curs per compartir aspectes pedagògics i organitzatius.

Matrícules

A partir del dimarts que ve 6 de juny i fins al divendres dia 9, obriran el període de matrícules a les llars d´infants. Caldrà dirigir-se a l´Institut Municipal d´Educació d´Olot, a l´avinguda Sant Joan de les Abadesses, 20-22.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema