De l’1 al 12 de maig, les famílies olotines han fet 18 demandes per escolaritzar els seus infants de 0 a 3 anys. La xifra representa un increment de 25 places més de les que les famílies olotines van realitzar l’any passat durant el període de preinscripcions. Es tracta d’un percentatge que quasi arriba al 14%.

El regidor de Benestar Social, Josep Berga, ha definit l’augment com una radiografia positiva de l’estat de la ciutat. Segons ell, l’increment de la demanda de places per a les escoles de nadons significa que els dos integrants de les parelles treballen i necessiten dur els petits a una llar d’infants.

Berga ha recordat els anys durs de la crisi econòmica quan l’escola de nadons del barri de Sant Pere Martir patia per completar les inscripcions mínimes per poder afrontar el curs i van haver de tancar durant 2 anys l’escola de nadons del barri de Sant Miquel per poca natalitat.

Ara, l’escola de nadons de Sant Miquel -segons va anunciar el regidor d’Ensenyament Jaume Mir (PSC)- tindrà 2 grups de nadons.

Sobre la llar d’infants de Sant Miquel, reoberta l’any passat, Jaume Mir ha explicat que el curs passat ja oferien 2 grups. Això no obstant, només van poder obrir un grup format per 18 infants (9 d’ells nascuts el 2014 i 9 més el 2015).

De cara al curs 2017-18, Mir ha assegurat que podran obrir una nova aula. Mir ha raonat: «És un fet que confirma la necessitat de tenir l’escola oberta a Sant Miquel i atendre les demandes a aquest barri i la zona d’influència».

És a dir -segons Jaume Mir- l’escola de nadons de Sant Miquel parteix del mateix projecte educatiu que la resta d’escoles bressol municipals, i participa a les trobades entre equips educatius que s’han realitzat al llarg del curs per compartir aspectes pedagògics i organitzatius.

Matrícules

A partir del dimarts que ve 6 de juny i fins al divendres dia 9, obriran el període de matrícules a les llars d’infants. Caldrà dirigir-se a l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, a l’avinguda Sant Joan de les Abadesses, 20-22.