Cau una organització criminal que obligava dones xineses a exercir la prostitució en pisos

La Policia Nacional ha escorcollat un pis de Figueres on hi havia noies que estaven controlades les 24 hores i no en podien sortir - A la província els agents han detingut un membre del grup

19.06.2017 | 07:05
Cau una organització criminal que obligava dones xineses a exercir la prostitució en pisos

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones procedents de la Xina i que actuava a la província de Girona.

Les víctimes eren obligades a exercir la prostitució en pisos durant 24 hores al dia, exigint-los disponibilitat absoluta.

Els agents han escorcollat un immoble de Figueres on s'hi duia a terme aquesta pràctica. La banda operava a la província de Barcelona i la de Girona.

Les dones residien en els mateixos pisos on treballaven i no en podien sortir. Només quan els explotadors decidien canviar-les de domicili.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de cinc persones: quatre de nacionalitat xinesa i un espanyol. Els policies van arrestar un dels membres de la banda a la província de Girona.

Un agent de la Policia Nacional en un dels pisos escorcollats

Tot comença a Cadis

La investigació va començar fa gairebé un any arran de la detenció de dos ciutadans xinesos a La Línea de la Concepción (Cadis) que viatjaven cap a Gibraltar amb passaports de Malàisia falsificats. Les investigacions practicades per la policia, els va portar fins a una organització que traficava amb dones xineses per a la seva explotació sexual.

La branca de l'organització assentada a Espanya estava composta per tres dones de nacionalitat xinesa i dos homes, un xinès i un altre espanyol, que s'encarregaven de realitzar totes les gestions necessàries per al control de dos domicilis. Un a Figueres i l'altre a Barcelona, llocs on explotaven les víctimes.

També s'encarregaven de fer la selecció, distribució i repartiment de les víctimes entre els seus diversos clients i d'atendre personalment els números de telèfon associats a les pàgines web en els que anunciaven els serveis sexuals que oferien.

Tancades en pisos i disponibles 24 hores al dia

Les víctimes eren obligades a residir en els mateixos pisos en els quals eren explotades, exigint-los, a més, disponibilitat absoluta durant les 24 hores del dia. Les vigilàncies realitzades sobre els tres pisos van permetre als agents comprovar que les sortides de les dones d'aquests domicilis eren nul·les, sense tenir, per tant, de llibertat deambulatòria.

La Policia Nacional assegura que les víctimes només sortien quan eren intercanviades pels proxenetes entre els diferents pisos de l'organització, per tal de variar l'oferta disponible per als clients i incrementant així els beneficis obtinguts de la seva explotació.

L'operació que es va desenvolupara finals del mes de març s'ha saldat amb la detenció de cinc responsables de l'organització assentats a Espanya, quatre a Barcelona i una a la demarcació de Girona.

Els detinguts són tres dones xineses, un home de la mateixa nacionalitat i un espanyol. Tenen entre 51 i 43 anys.

Un xinès al capdavant

El cap de la banda era un ciutadà xinès de 45 anys. Aquest ha quedat acusat de delictes relatius a la prostitució i contra els drets dels treballadors.

Dels detinguts, n'hi ha quatre que estaven reclamats judicialment pel jutge de la Línea de la Concepción que ha portat el cas. Estan acusats de pertànyer a organització criminal, elictes relatius a la prostitució i tràfic d'éssers humans.

Durant l'operació la Policia Nacional va identificar set víctimes entre Barcelona i Girona. Totes anaven indocumentades i se'ls va obrir un expedient per residir de forma irregular a Espanya.

Els agents a més, van registrar dos domicilis a Barcelona i un a Figueres, en els quals van intervenir material informàtic, nombrosos telèfons mòbils, quaderns i agendes manuscrits el contingut està sent analitzat, diners en efectiu i material propi per a l'exercici de serveis sexuals .

Denunciar l'explotació sexual 

Aquesta operació s'emmarca dins el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació Sexual, engegat el 2013, i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans.

Amb la posada en marxa d'aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema