El Departament d'Ensenyament que poden fer per seleccionar un perfil professional específic.

Aquest aspecte apareixia en una nota a peu de pàgina i en lletra petita al final del formulari que els directors han d'omplir després de fer l'entrevista, però la Conselleria que dirigeix Meritxell Ruiz ha decidit eliminar-lo i distribuir un altre document.

El text corregit incloïa l'aparença entre una sèrie de paràmetres relatius a la «vessant comunicativa» dels docents, entre els quals també hi ha l'expressió personal, l'actitud o les habilitats comunicatives i d'interacció. En general, el formulari valora les aptituds del mestre o professor per cobrir una plaça específica.

El fet que les direccions poguessin tenir en compte la imatge del docent que opta a una vacant, corresponent a un perfil concret, va provocar les crítiques dels sindicats educatius principals, Ustec·STEs, CCOO i el Sindicat de professors de Secundària Aspepc-SPS, que van acusar Ensenyament d'utilitzar els mateixos mètodes de l'empresa privada per cobrir places laborals de titularitat pública.

Ahir, el Departament d'Ensenyament va confirmar la retirada de l'esment a l'aparença dels professionals, perquè va explicar que es tractava d'un aspecte complementari i no era cap element nuclear en la selecció del docent. La Conselleria va remarcar la seva flexibilitat i que no ha tingut cap inconvenient a suprimir el motiu d'aquesta polèmica, perquè -va dir- no afecta el contingut de la tria.