Lloret de Mar, St. Feliu de Guíxols o Anglès tindran nou rector

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, autoritza diversos nomenaments que entraran en vigor el 14 de setembre

18.07.2017 | 00:13

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va aprovar ahir una sèrie de nomenaments de rectors, diaques i altres càrrecs parroquials que entraran en vigor el 14 de setembre. Llavors, parròquies com les de Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Figueres o Anglès tindran nou rector.

Mossèn Martirià Brugada i Clotas ha estat nomenat nou rector de Lloret, en substitució de Josep M. Castellà i Marcet, que ha estat designat rector d'Anglès, Bonmatí, Constantins, Sant Julià del Llor i Sant Martí Sapresa.

Miquel Àngel Ferrés i Fluvià, actual rector, entre altres, de la parròquia de la Immaculada Concepció i Sant Pau de Figueres, ho serà també del Bon Pastor, Sant Pere, la Sagrada Família i Vilatenim, a la mateixa ciutat; a més de les de Llers i Pont de Molins. Qui n'era rector fins ara, Josep Taberner i Vilar, ha estat nomenat administrador parroquial de Begur, Pals i Regencós, i encarregat d'Esclanyà. I Rafel Felipe, actual rector de Palafrugell, Mont-ras i Llofriu, ho serà també de Torrent.

Els nomenaments continuen amb Joan Pujol i Prat, que serà rector de la Mare de Déu dels Àngels i de Santa Maria Assumpta, de Sant Feliu de Guíxols, en substitució de Narcís Ponsatí i Prujà, que amb la seva jubilació canònica de rector passa a ser el capellà de la comunitat de les Germanetes dels Pobres de Girona.


Nomenaments complementaris

El bisbe també ha signat altres nomenaments parroquials complementaris, com els de mossèn Joan d'Arquer, que a més d'altres responsabilitats, serà el nou rector de Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilanova de la Muga, parròquies de les quals ja era l'administrador. La mateixa situació es dona amb John William Candelo, a partir d'ara rector de Cantallops, Capmany, Espolla, la Jonquera, Masarac, Mollet de Peralada i Sant Climent Sescebes; i amb Miquel Oliveras, rector de Besalú, Beuda, Dosquers, Lligordà, Maià de Montcal, la Miana, Montagut, Oix, Sant Jaume de Llierca i Segueró; que en ambdós casos ja n'eren els administradors parroquials. Oliveras, a més, serà encarregat de Fares i el Mor i Ossinyà.

D'altra banda, Cinto Busquet i Paredes serà l'administrador parroquial de Calella. I Manuel Valls, adscrit amb facultats de vicari a les parròquies del Bon Pastor, la Immaculada Concepció i Sant Pau, Sagrada Família, Sant Pere, Santa Maria i Vilatenim de Figueres, Fortià, Llers, Pont de Molins, Riumors i Vila-sacra. Joan M. Amich, actual rector de Santa Maria de la Bisbal, assumeix també l'administració parroquial de Fontclara, Palau-sator i Sant Feliu de Boada, que afegeix als altres càrrecs que ja té. Per la seva banda, Josep Farrerons i Fugarolas serà diaca al servei de les parròquies d'Anglès, Bonmatí, Constantins, Sant Julià del Llor i Sant Martí Sapresa, i la Cellera de Ter (també al servei de Sant Pere d'Osor i Santa Maria del Coll, del Bisbat Vic).

A més, Pardo ha fet altres nomenaments no parroquials com el de mossèn Josep Puig, nou arxipreste de l'Alt Empordà Marina; Pilar Pina, nova delegada episcopal per a la Vida Consagrada en substitució de Ramon Alventosa, que serà el consiliari d'aquesta mateixa delegació. Finalment, la germana Cristina Masferrer serà la vicedelegada episcopal de Pastoral de la Salut i Xavier Roca, secretari tècnic de la delegació de Mitjans de Comunicació Social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un cotxe crema a la sortida Girona Oest de l'autopista
Un cotxe crema a la sortida Girona Oest de l'autopista

Un cotxe crema a la sortida Girona Oest de l'autopista

Ha quedat totalment calcinat i el succés ha provocat retencions a l'autopista aquest migdia

Resignació entre els veïns i restauradors de Bescanó pel tancament de la carretera

Resignació entre els veïns i restauradors de Bescanó pel tancament de la carretera

El cap de Protecció Civil defensa que «si fan la carretera bona ens estalviarem unes corbes que fa...

Les propostes per sortir de casa

Les propostes per sortir de casa

David Bustamente a Roses, la música d'Estopa i de Norah Jones al Festival de Cap Roig, una matí de...

Les entitats socials del Clúster Èxit milloren l´ocupabilitat de 200 gironins amb risc social

Les entitats socials del Clúster Èxit milloren l´ocupabilitat de 200 gironins amb risc social

Nou alumnes d'un curs d'operador carni realitzat per la Fundació Astrid 21 aconsegueixen un...

Les residències i serveis per a la gent gran denuncien que han arribat al límit

Les residències i serveis per a la gent gran denuncien que han arribat al límit

Associacions de centres, federacions i sindicats amb serveis a Girona reclamen 300 milions en 3 anys

Unió de Pagesos exigeix 320.000 € més pels danys de la grip aviària

Unió de Pagesos exigeix 320.000 € més pels danys de la grip aviària

Les explotacions afectades consideren que els diners de la indemnització són insuficients per...

Enllaços recomanats: Premis cinema