El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

L'acte va premiar 47 alumnes gironins, d'un total de 412 estudiants arreu de Catalunya; 234 noies i 178 nois que han obtingut una nota igual o superior a 9. Pel que fa a l'origen dels centres, hi ha paritat, ja que 202 alumnes procedien de centres públics i 210 de centres concertats o privats.

De tots els premiats, trobem una cinquantena d'alumnes que estudien a la província de Girona; 25 al Gironès, 11 a la Selva, 6 a l'Alt Empordà, 3 al Pla de l'Estany, 1 a la Garrotxa i 1 al Baix Empordà.

Els centres que van formar més alumnes premiats són: l'Institut Jaume Vicens Vives, amb 9 alumnes; l'Institut de Santa Coloma, amb 7 alumnes; el Montessori-Palau, amb 5 estudiants; i el Vedruna Girona, amb 4 alumnes.

Més noies que nois

En suma hi ha 234 noies premiades, és a dir un 56,80% sobre el total. En el cas de la província de Girona l'estadística segueix la mateixa tendència, de tots els premiats hi ha 28 noies (59,57%) i 19 nois (40,42%).

La nota més alta de Girona, un 9,8, la va treure una alumna de l'Institut Santiago Sobrequés, Ivet Cano,

La nota més alta de Girona, un 9,8, la va treure una alumna de l'Institut Santiago Sobrequés, Ivet Cano, i ha estat la nota més alta de les PAU d'enguany, un lloc que ha compartit amb tres noies més. L'acte també va comptar amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, que va entregar un diploma a tots els guardonats.