El pilot de l'avió denuncia els onze viatgers expulsats per protestar contra una deportació

Una gironina es trobava entre els passatgers que van ser obligats a abandonar l'aparell. Les sancions podrien anar de 90 a 45.000 euros

05.08.2017 | 01:36

El pilot del vol de la companyia Vueling Barcelona-Dakar que el 15 de juliol va expulsar 11 persones per protestar contra la deportació d'un home al Senegal ha denunciat els viatgers, emparant-se en la Llei de Seguretat Aèria, segons informa la plataforma ¿Te gusta viajar? –al voltant de la qual s'han articulat els suports als afectats. D'acord amb la mateixa informació, si prospera, la denúncia es podria convertir en multes de 90 a 45.000 euros.

Entre els passatgers expulsats hi havia una gironina, l'arquitecta figuerenca Anna d'Acuña, de 26 anys, que viatjava a Senegal per treballar en un projecte de cooperació promogut per l'ONG Fundació Talibés, amb seu a Palol de Revardit. Aquesta organització treballa en la construcció d'una escola, una biblioteca i un mòdul per allotjar cooperants a la població de N'Dangane.

A l'espera del que l'Agència Estatal de Seguretat decideixi sobre la denúncia interposada pel pilot, els passatgers expulsats –que la cooperant gironina va explicar que es van escollir a l'atzar, perquè altres viatgers també van demanar explicacions sobre el deportat–, contempla crear una caixa de resistència per recollir fons i cobrir les sancions. «Una multa per exercir la solidaritat entre persones», diuen a la plataforma a Internet.

L'incident es va produir el dissabte 15 de juliol a la tarda, quan el passatge va reaccionar davant la situació d'un home que duien emmanillat camí de ser deportat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema