El pilot del vol de la companyia Vueling Barcelona-Dakar que el 15 de juliol va expulsar 11 persones per protestar contra la deportació d'un home al Senegal ha denunciat els viatgers, emparant-se en la Llei de Seguretat Aèria, segons informa la plataforma ¿Te gusta viajar? -al voltant de la qual s'han articulat els suports als afectats. D'acord amb la mateixa informació, si prospera, la denúncia es podria convertir en multes de 90 a 45.000 euros.

Entre els passatgers expulsats hi havia una gironina, l'arquitecta figuerenca Anna d'Acuña, de 26 anys, que viatjava a Senegal per treballar en un projecte de cooperació promogut per l'ONG Fundació Talibés, amb seu a Palol de Revardit. Aquesta organització treballa en la construcció d'una escola, una biblioteca i un mòdul per allotjar cooperants a la població de N'Dangane.

A l'espera del que l'Agència Estatal de Seguretat decideixi sobre la denúncia interposada pel pilot, els passatgers expulsats -que la cooperant gironina va explicar que es van escollir a l'atzar, perquè altres viatgers també van demanar explicacions sobre el deportat-, contempla crear una caixa de resistència per recollir fons i cobrir les sancions. «Una multa per exercir la solidaritat entre persones», diuen a la plataforma a Internet.

L'incident es va produir el dissabte 15 de juliol a la tarda, quan el passatge va reaccionar davant la situació d'un home que duien emmanillat camí de ser deportat.