Els empresaris gironins recorden el seguit d'incompliments del Govern estatal que perjudiquen les comarques gironines. Consideren que el seguit de temes pendents de resoldre, molts d'ells des de fa prou anys, fan malfiar de les noves i enèsimes promeses estatals «que ara arriben de nou sense una clara concreció pressupostària i d'execució».

L'acusació parteix del Grup Impuls per Girona, que agrupa des de 2006 les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les patronals Foeg i Pimec i el Fòrum Carlemany, representant les empreses i autònoms del conjunt de la província.

Els empresaris gironins apunten tota una sèrie d'incompliments de l'Estat vers les comarques gironines i el conjunt de Catalunya. Entre elles, destaca el percentatge d'inversió territorialitzada dels Pressupostos Generals de l'Estat, que al seu parer està molt lluny del «respectiu pes de les nostres comarques i del país en el PIB estatal». A aquest fet s'afegeix el baix nivell d'execució de la despesa pressupostada que encara fa més flagrant l'incompliment. A Girona, asseguren «el principal exemple el tenim en l'excessiva lentitud d'execució dels trams pendents de la N-II quan ja es porta un dèficit històric majúscul».

Així mateix, assenyalen el retard en l'execució de les inversions previstes del corredor mediterrani, «sense un calendari prou clar i avaluable pel que fa a execució, tot i ser àmpliament reclamat per l'empresariat i el conjunt de la societat». Asseguren que això perjudica als diferents sectors productius i les possibles noves inversions. Bons exemples a comarques gironines, indiquen, «són el retard en els permisos per desenvolupar el baixador per l'alta velocitat a l'Aeroport gironí i la via ferroviària pendent al polígon industrial de Vilamalla».

Pel que fa a la inversió prevista a la xarxa de rodalies i trens regionals el Grup Impuls remarca que «només s'ha executat un 10% dels 4.000 milions d'euros compromesos per l'Estat, i de la priorització promesa l'any 2013 no s'ha superat el 2% del total previst». «Aquestes xifres denoten la manca de fiabilitat de les promeses pressupostàries, i diverses connexions gironines encara estan infradotades», acusen.