El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va desplaçar fins a Cambrils, al costat del conseller de Presidència, Jordi Turull, per felicitar els Mossos per la seva actuació després de l'atemptat terrorista de la matinada d'ahir, que es va tancar amb cinc terroristes abatuts. Puigdemont es va reunir amb l'alcaldessa, Camí Mendoza (ERC), i també va visitar la comissaria dels Mossos d'Esquadra en aquest municipi turístic.

El president de la Generalitat també va visitar a peu el lloc on agents dels Mossos d'Esquadra van abatre els cinc terroristes que van impactar, cap a l'una de la matinada, contra un control policial a la rotonda del Club Nàutic. Puigdemont i l'alcaldessa es van desplaçar a peu per oferir una una imatge de normalitat. «Un vull expressar la gratitud pel gran treball policial de les darreres hores. Heu salvat moltes vides i heu donat confiança en un moment terrible», els va assegurar el president català.

Crida a la normalitat

Per part seva, l'alcaldessa de Cambrils va fer una crida a «no tenir por» i «recuperar la normalitat» després dels atemptats gihadistes perpetrats en aquesta localitat tarragonina i a la Rambla de Barcelona. Mendoza va assenyalar que «arrossegarem aquest sentiment que tenim ara» per a, tot seguit, fer una crida a «no tenir por» i «recuperar la normalitat».

L'alcaldessa va agrair la ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra, que van evitar una tragèdia major a Cambrils, de totes les forces de seguretat i emergències i la de «tantes persones anònimes» que s'han bolcat en ajudar. Mendoza va fer aquestes declaracions abans de la condemna, en forma de cinc minuts de silenci, que es va fer davant de l'ajuntament de la localitat i en el qual van participar un miler de persones.