L'Ajuntament de Banyoles ha obert la convocatòria de subvencions a empreses de la ciutat amb l'objectiu de millorar i modernitzar els establiments turístics i comercials. Les ajudes són d'un total de 30.500 ? i volen dinamitzar aquests sectors. Els comerciants tenen fins al dilluns 28 d'agost per presentar els seus projectes.

Les subvencions estan destinades a persones físiques o jurídiques que siguin titulars d'establiments comercials o turístics, que poden estar ubicats a qualsevol barri de Banyoles. En el cas dels locals comercials, aquests no poden superar els 200 m2 de superfície de venda i han d'estar localitzats a la planta baixa. Els establiments que estiguin interessats en aquestes subvencions podran demanar ajudes fins a un 50% del total del cost subvencionable de l'actuació i fins a un màxim de 2.000 ? per establiment.

Concretament, hi ha cinc tipus d'actuacions diferents que tindran dret a subvenció. En primer lloc, els canvis en la retolació exterior dels locals. En segon lloc, la millora de la imatge interior dels establiments, sempre que la reforma sigui integral. En tercer lloc, la preservació dels comerços emblemàtics i la restauració dels locals històrics de la ciutat que tinguin més de 50 anys d'antiguitat. En quart lloc, la millora de la gestió comercial i turística: els projectes que vulguin incorporar tecnologies de la informació per innovar en els processos dels negocis. I en últim lloc, l'adaptació dels establiments per al turisme familiar d'acord amb els requisits obligatoris de l'Agència Catalana de Turisme.

A banda d'això, l'Ajuntament també ha obert una convocatòria per als projectes o activitats de dinamització comercial i turística. En aquest cas, els beneficiaris han de ser entitats sense afany de lucre vinculades al sector comercial i/o turístic local que dinamitzin l'activitat al municipi de Banyoles. A més, han d'organitzar accions pel que fa a l'àmbit de comerç que tinguin per objectiu augmentar la concurrència de la zona comercial urbana. També han d'estar adreçades directament a la dinamització dels eixos comercials per difondre el patrimoni arquitectònic, cultural, gastronòmic o lúdic de la ciutat. Han d'estar implantades a Banyoles i en actiu, sempre que estiguin degudament inscrites al Registre Municipal d'Entitats, i tinguin entre les seves finalitats l'objectiu bàsic d'aquesta altra convocatòria.

Els establiments només podran optar a un tipus de subvenció de les dues anunciades.