L'Ajuntament d'Olot. Ho va afirmar l'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), en el darrer ple. L'alcalde ho va explicar en l'aprovació de l'apartat referent a la modificació de la plantilla i de l'organigrama dels llocs de treball de l'Ajuntament d'Olot. L'acord va tirar endavant amb els vots de PDeCAT i del PSC, l'abstenció d'ERC i els vots en contra de la CUP i d'OeC.

L'alcalde, Josep Maria CorominasLa precarietat econòmica general, segons ell, va fer que l'Ajuntament congelés les retribucions.

Això no obstant, va dir: «Ara, tenim possibilitats de millorar les retribucions». Segons ell, en aquests moments les administracions fan puges salarials d'entre l'1 i l'1,5%. Corominas va considerar que l'Ajuntament ha valorat que val la pena seguir l'exemple de les administracions estatal i autonòmica.

El problema, segons ell, està en el fet que l'Ajuntament no pot afrontar una puja general de les retribucions. Per això, va explicar que faran una revisió general dels llocs de treball.

Va explicar que posaran una partida als pressupostos del 2018 que tingui una resposta a la millora salarial dels treballadors municipals.

Corominas va considerar que la partida permetrà afrontar d'una manera ordenada unes millores que són reclamades per una gran part de la plantilla.

En el mateix apartat, el ple va aprovar la unificació de les àrees d'Urbanisme, Infraestructures, Brigada i Informació del territori. L'alcalde va explicar que la idea és dinamitzar unes àrees que són clau en el funcionament de l'Ajuntament i, en les quals calia un esforç organitzatiu.