L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (UpSP-ERC), en el darrer ple, va posar sobre la taula l'alentiment del desplegament de la fibra òptica a la localitat. Companys va atribuir l'alentiment a la manca de demanda. Va comptar que la previsió era tenir el desplegament acabat en aquest 2017, però va considerar que el ritme per fer-ho és molt lent.

Companys va explicar que fan falta 20 interessats que paguin 1.500 ? a la fundació que es fa càrrec del desplegament de la fibra. Vint usuaris farien possible una recollida de 35.000 ? que amb els 15.000 ? que l'Ajuntament té pressupostats farien els 55.000 ? que es necessiten per tenir la fibra òptica desplegada pel terme municipal. L'alcalde va comptar que estan al voltant dels 10 interessats, cosa que els complica arribar als objectius previstos.

Desplegament a la comarca

La mecànica pel desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa és que les empreses, famílies i ajuntaments es facin clients de la fundació que fa la instal·lació. Els clients paguen una taxa d'entrada que possibilita l'avanç del desplegament. Després, la taxa se'ls torna amb les quotes que paguen els que se sumen al servei. Ara, almenys el 40% del desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa ja està fet.

En el mateix ple, l'alcalde va explicar que l'Ajuntament ha contactat amb uns veïns de la vall del Corb, al límit de Santa Pau amb les Preses. Els veïns han manifestat la voluntat de tenir proveïment d'aigua potable de la xarxa de Santa Pau.

L'alcalde va explicar que l'Ajuntament de Santa Pau ha valorat fer-los arribar aigua. Ho han valorat com una obra senzilla de 200 metres de canonada amb la possibilitat d'aprofitar l'escomesa. Les obres haurien de començar a finals de setembre. També preveuen reparar la carretera entre Santa Pau i la vall del Corb.