La Fira de Sant Lluc El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PDeCAT), va indicar que el percentatge d'ocupació durant els dies de la fira El qual es tracta d'un percentatge d'un 30% superior a l'any passat, quan la fira no va coincidir amb un pont. Des de l'Oficina de Turisme van fer un 60% més d'atencions a visitants, en la seva major part de la Catalunya Central i el cinturó de Barcelona.

La primera concentració va tenir lloc al matí amb les 200 participants a la XIV Trobada de Puntaires, al carrer Major. També hi va haver moltes famílies que van anar a l'espectacle «Gresca Fresca» del grup De Parranda a la plaça Capdenmàs. En tant que continuïtat del dissabte, va haver-hi moltes visites a la fira del col·leccionisme del Playmobil, a la plaça del Mig; el mercat d'Artesania, al carrer dels Sastres, i les atraccions infantils del passeig de la Muralla.

A més d'espectacles familiars i d'activitats, la diada d'ahir va tenir un vessant cultural, perquè al matí va haver-hi la xerrada de l'historiador olotí Xavier Puigvert. Amb la sala d'actes de can Trincheria plena, l'historiador va exposar la seva breu història d'Olot. Es tractava d'una explicació clara del procés que va convertir Olot d'una vila dependent del senyor feudal de Ripoll i del rei a una ciutat amb un ajuntament escollit amb els vots de tots els veïns.

Dins del fil cultural, a la tarda va tenir lloc la presentació del documental Memòries de la fira del dibuix d'Olot de Zeba Produccions. Es tracta d'un treball fet amb les entrevistes fetes als protagonistes del moviment artístic que va crear la fira durant els anys 50.

A la mateixa hora, va tenir lloc la festa de l'entitat Àmbit Sant Lluc. Es tracta d'un grup d'artistes i de familiars dels pintors i escultors de l'Olot del segle XX que volen mantenir encesa la inquietud per l'art que hi va haver a Olot al llarg de tot el segle XX.

Des d'una perspectiva més institucional, al matí va tenir lloc l'acte d'homenatge al president Lluís Companys, el qual es va portar a terme al costat del monument al president que es troba al costat del cementiri. L'acte va ser presidit pel diputat Joan Olòriz.

Cap a la tarda, hi va haver balls amb música en directe a la plaça Major del municipi i també es va crear un espai artístic de retrats, pintacares i tatuatges a l'església de Sant Esteve.

Però la fira no es va acabar ahir, encara es preveu que continuï dimecres, dia 18 d'octubre, amb la tradicional fira ramadera.