La temperatura mínima més baixa de la tardor fins ara es va enregistrar ahir a les Deveses de Salt, on el termòmetre va marcar 0,5 graus, segons el meteoròleg, temperatura Gerard Taulé. A Olot, la mínima va ser de 0,9 graus, mentre que a Sant Pau de Segúries, que es troba a 1.000 metres d'altura, es van registrar 0,4 graus, la mateixa temperatura que a Puigcerdà, situat a 1.200 metres d'altura.

Segons Taulé, la caiguda de les temperatures, sobretot al matí, va arribar ahir, després d'un octubre molt càlid i sec. De fet, un dels més càlids que es recorden després del de 2006 quan la temperatura mitjana va ser de 20 graus. A Girona-Sèquia la temperatura mitjana ha estat de 19,3 graus, quan el promig de les temperatures del segle XX va ser de 16,1 graus, més de 3,2 graus d'anomalia.

De tot el mes d'octubre, 21 dies es van registrar més de 25 graus de màxima, una calor més pròpia dels mesos d'estiu i només va ploure cinc dies durant els quals es van acumular 35,2 mm i gairebé tots (33,5mm) a causa de les tempestes nocturnes dels dies 18 i 19. Aquesta xifra varia molt del promig de 97,3 mm registrat del període que va de 1884 i fins a l'any passat. A Salt, la temperatura mitjana ha estat de 19 graus, més d'1,5% per sobre de la registrada en el període que va del 1999 fins al 2016. En tot el mes, només ha plogut 39,4 mm.

Segons el meteoròleg però, aquesta situació anòmala de calor i sequera canviarà el pròxim cap de setmana, ja que es preveuen pluges a causa del pas d'un front fred del nord. També dilluns, es podria produir un temporal de pluges amb mala mar i vent de gregal amb una gota freda situada damunt de Catalunya, i les pluges podrien tornar uns quants dies més tard, en un temps més propi de la tardor.