El Banc dels Aliments de Girona intensifica la recerca de les 4.500 persones voluntàries que necessita per organitzar la logística del Gran Recapte, per al que tan sols falten tres setmanes. La recollida de menjar es farà el divendres 1 i el dissabte 2 de desembre, amb l'objectiu de repetir almenys les 450 tones d'aliments reunides l'any passat i repartides a través d'entitats benèfiques dle territori. El president de l'entitat a Girona, Frederic Gómez Pardo, va alertar que «la gent continua tenint gana i ha de menjar».

Quan la federació que agrupa els quatre bancs d'aliments catalans va presentar la campanya d'enguany, ara fa unes setmanes, va expressar el temor que el context polític perjudiqui la mobilització de voluntariat per al Gran Recapte. A l'espera de l'adhesió de més persones, en algunes zones es percep un ritme més baix d'adhesió de voluntaris, pel que l'entitat espera el suport de la societat civil gironina.

Frederic Gómez Pardo va recordar que el menjar que s'aconsegueix durant el Gran Recapte només representa el 15% del que es reparteix durant tot l'any. La resta prové d'altres donacions, recuperació d'aliments i de la Unió Europea. Tal com s'ha fet en les últimes edicions, el Banc dels Aliments centrarà els esforços a obtenir productes d'alt valor nutritiu i de llarga durada, com la llet, l'oli i les conserves de peix i verdura, a més de farina i sucre.