El jutjat ha condemnat a 3 anys i mig de presó els dos atracadors que van intentar assaltar una sucursal de CaixaBank de Girona retenint ostatges a dins. A les portes del judici, el fiscal, l'acusació particular i les defenses van arribar ahir a un acord, que ha permès rebaixar-los la pena.

Els dos lladres, Salvador Fons i Bernardo Gallegos, han reconegut els fets i la jutgessa els ha condemnat de viva veu.

L'atracament va tenir lloc el passat 10 d'abril. Els dos assaltants van entrar a l'entitat cobrint-se el rostre amb cascs de motorista i esgrimint una escopeta i una arma antiga. L'atracament els va sortir malament, perquè diversos testimonis van avisar la policia, que va encerclar la sucursal, i els dos lladres van acabar entregant-se.

La defensa de Fons, Natàlia Frigola, va explicar que s'ha pogut arribar a l'acord perquè els dos lladres han admès que només «volien els diners» i no tenien intenció de «disparar» les armes. A més, en veure's descoberts, fins i tot van arribar a treure's el casc abans de lliurar-se a la policia.

Quan van veure el desplegament policial, Salvador Fons i Bernardo Gallegos van optar per entregar-se. D'ençà d'aleshores, es trobaven en presó preventiva.

Inicialment, el fiscal demanava que els condemnessin a una pena de 6 anys i mig de presó per una temptativa de robatori amb intimidació, un altre de lesions i un de tinença il·lícita d'armes. Tots ells, amb l'agreujant de disfressa.

Acord a les portes del judici

L'intent d'atracament va arribar ahir a judici al Penal 1 de Girona. A les portes de la sala, però, el fiscal, l'acusació particular i les defenses -que exercien Natàlia Frigola i Xavier Puigdemont- van arribar a un acord, que ha permès rebaixar la pena als dos atracadors. Els acusats, que tenen 59 i 54 anys, han admès els fets i les parts van renunciar a la prova, motiu pel qual la jutgessa els va condemnar de viva veu.

Salvador Fons i Bernardo Gallegos hauran de complir una pena de 3 anys i mig de presó. L'advocada de Fons va explicar que se'ls va retirar el delicte de lesions i també l'agreujant de disfressa.

Tot i això, els dos acusats sí que hauran d'indemnitzar una de les clientes de l'entitat, a qui el nerviosisme que va viure durant l'atracament li ha deixat seqüeles. Li hauran de pagar 7.650 euros.