Els càmpings gironins creen una Fundació per impulsar projectes d'ajuda als infants malalts. La iniciativa de l'Associació de Càmpings de Girona busca que la indústria campista s'involucri en la conscienciació de les malalties infantils.

Individualment alguns càmpingsde les comarques de Girona ja duien a terme iniciatives solidàries, però a partir d'ara sumaran esforços per impulsar un projecte conjunt per donar suport als infants amb malalties i a les seves famílies i per a la investigació d'aquesta problemàtica. Amb aquest objectiu s'ha creat la Fundació Càmpings de Girona.

L'anunci el va fer dijous el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, durant La nit dels càmping gironins, l'acte de cloenda del primer Congrés Girocamping Pro. Per Gotanegra «la nova Fundació és un projecte engrescador que reafirma el compromís que els càmpings gironins tenen amb la societat i, en especial, cap als col·lectius més vulnerables».

Amb la creació de la Fundació, els càmpings de Girona es volen situar al costat dels infants i de les seves famílies a través d'ajudes econòmiques a projectes d'investigació i tractament de malalties infantils arreu del territori català. També se'ls oferiran estades en càmpings amb projectes de vacances.

La iniciativa busca que les entitats que estiguin vinculades a la Fundació se solidaritzin amb el patiment de les famílies amb fills amb malalties; i que la indústria campista s'involucri en la conscienciació d'aquesta problemàtica.

La Fundació està oberta a qualsevol empresa vinculada a la indústria del càmping que tingui ganes i il·lusió de col·laborar per complir els objectius que s'ha proposat l'entitat.

L'Associació considera que cal dur a terme accions que reverteixin en la societat i pensa que els infants amb malalties i les seves famílies estan entre els col·lectius més necessitats. «És una problemàtica que ens preocupa molt i per aquest motiu hem optat per enfocar els esforços de la nova Fundació cap aquest col·lectiu», va assenyalar el president de l'Associació, Miquel Gotanegra.

Premi per a Joaquim Ribas

Durant La Nit dels càmpings gironins es va atorgar el cinquè premi Jaume Genover i Roig a Joaquim Ribas Escarpenter, propietari del càmping Solmar de Blanes i una de les persones que ha contribuït amb el seu gran esforç al posicionament del sector. L'acte es va dur a terme al Mas Marroch de Vilablareix i va comptar amb la presència del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono i del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila. L'acte va ser conduït per pel presentador i actor Toby Harper.

L'esperit emprenedor ha presidit sempre la vida de Quim Ribas. De la pagesia va fer un salt cap al turisme. L'any 1969, amb 22 anys, va convertir un camp de 8.000 metres quadrats en un petit càmping. El càmping té en l'actualitat 72.000 metres quadrats, un gran nombre d'instal·lacions esportives, una gran piscina i dona feina a un centenar de treballadors.