Un total de 17 escoles de cuina i restauració catalanes i franceses s'han aplegat per fomentar la formació professional transfronterera i per promoure la cooperació entre els centres i les empreses del sector. Ha estat en el marc d'una jornada a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, amb el suport del Departament d'Ensenyament. En total hi han participat 10 escoles de cuina i restauració catalana, entre les quals trobem l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i l'institut Olivar Gran de Figueres, i 7 escoles franceses. La trobada ha permès l'intercanvi d'experiències i el debat sobre els currículums català i francès de cuina i gastronomia. Alhora, s'ha aprofundit en la cooperació pel que fa a la mobilitat transfronterera d'alumnat i professorat, i s'ha analitzat els procediments de reconeixement mutu de competències professionals i títols. L'organització de la jornada de treball s'emmarca dins el projecte PyireneFP, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Els assistents a la jornada van participar en el sopar gastronòmic ofert pel Consolat General de França a Barcelona, dins el projecte «Goût de France» -un projecte mundial a 150 països que inclou un únic menú i la participació de 3.000 cuiners. El sopar va ser a càrrec de tres xefs francesos: Guillaume Gomez, xef de les cuines de la Presidència de la República, Romain Fornell i Bernard Bach, així com del xef català Carles Gaig. Aquests xefs van dirigir el treball d'un grup d'estudiants d'FP d'hostaleria catalans i francesos, que en aquest ocasió, per la part catalana, va aportar l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Barcelona.