La primera etapa de la Clean Marathon entre Sant Feliu de Guíxols i Girona va servir per recollir 183,5 quilos de deixalles. Els primers 42,195 quilòmetres d'aquest repte que voltarà per tot Catalunya va congregar desenes de corredors malgrat la pluja. Durant el recorregut es van anar afegint persones que volien col·laborar per trams, acompanyant els dos esportistes professionals que faran les set maratons seguides, l'Albert Bosch i la Nicole Ribera.

A l'arribada tots dos van lamentar que la majoria de les deixalles que havien recollit eren de persones que sortien a fer esport. «D'embolcalls de barretes energètiques, bidons d'aigua o gels n'hem trobat un munt», assegura Bosch. Un cop van arribar al parc de la Devesa de Girona, es van destriar els residus i es van pesar. Ara la Clean Marathon marxa cap a Ripoll, on demà comença la segona etapa, que acabarà a Vic.

Des d'aquest diumenge la via verda que connecta Sant Feliu de Guíxols amb Girona està una mica més neta. Tot plegat després que els corredors de l'Ultra Clean Marathon que començava aquest diumenge hagin retirat 183 quilos de deixalles del marge de la via. I se n'haurien pogut treure molts més si la pluja no hagués fet acte de presència. «Ens ha fallat molta gent que havia de venir, però és normal que veient el ruixat que queia hagin preferit no sortir», explica l'Albert Bosch, que juntament amb la Nicole Ribera tenen el repte de fer sis maratons més en els propers sis dies.

Tot plegat per fer agafar consciència als ciutadans que cal preservar el medi ambient. La Nicole explica que durant la ruta l'ha sorprès trobar-se tot tipus d'escombraries, moltes d'elles provinents d'esportistes. «No paraves de recollir gels, embolcalls i begudes isotòniques del terra. Si els que practiquem esport no tenim consciència, ja em diràs», ha ironitzat.

Bosch ha explicat que part de la ruta estava «prou neta» i ho ha vinculat al manteniment per part de les administracions. On sí que hi havia més brossa, explica Bosch, ha estat en els trams de via verda que passen arran de carretera. El corredor argumenta que té a veure amb els residus que es tiren des dels cotxes. «En alguns llocs te'n fas creus de com de bruta arriba a ser la gent i la poca consciència que té», va lamentar.