Deu restaurants de Llançà participen a les quartes jornades gastronòmiques de Llançà El Peix de Palangre que l´any passat va repartir 1.200 menús. A banda dels menús als restaurants s´han organitzat activitats paral·leles.

Mil fulls de lluç, espinacs, panses i pinyons amb gelat d´olives negres; un ravioli de nespra i foie; lluç amb samfaina de cítrics i verdures; o cassoleta de lluç de palangre són alguns dels plats que serviran els restaurants en un menú que té un preu entre 36 i 70 euros.

Pel que fa a les activitats, els dies 2, 3, 9, 16, 23 i 24 de juny es podrà participar a la sortida guiada gratuïta en barca pel cap de Creus Els peixos de Cap de Creus que com en anteriors edicions permet veure de prop les espècies de la zona i rebre´n informació.

Una altra de les visites és Llançà, platges i pescadors. És a peu del port i les platges de Llançà i permet descobrir les arts de pesca que es practicaven.

La inauguració de les jornades serà dijous a la barca del Centre d´Immersió del Cap de Creus. S´aprofitarà per presentar el document La cuina de Llançà i del Cap de Creus redactat pel crític Jaume Fàbrega que també farà la presentació de les jornades. Durant la presentació s´oferiran uns aperitius de degustació i posteriorment es farà una petita excursió en barca.

Les jornades gastronòmiques han tingut un gran èxit de participació en les anteriors edicions amb un increment progressiu dels menús que han subministrat els restaurants. El 2004 es van oferir 900 menús, l´any següent 110 menús i en la darrera edició es va arribar a la xifra de 1.200 menús. Les jornades se celebren del 2 al 24 de juny.