Viatge casteller al festival de torres humanes de l´Índia

Els castellers de Sants actuaran a la població de Thane, del 24 al 30 d'agost

24.08.2013 | 08:04
Mostra de torres humanes a l´Índia
Mostra de torres humanes a l´Índia

Els Castellers de Sants celebraran el seu 20è aniversari a l´Índia. Del 24 i el 30 d'agost, prop de 200 castellers de la colla participaran en el Festival Govinda Dahi Handi a la població de Thane, prop de Mumbai, on les colles hindús alcen les seves torres humanes anomenades popularment com a govindes.

Es tracta del segon viatge d´una colla castellera a l´Índia amb motiu del festival govinda. Els castellers de Vilafranca va ser la primera colla catalana en participar en aquesta festa tradicional índia ara fa dos anys.

El Festival Govinda Dahi Handi, que congrega a milions de persones en diferents places durant una sola jornada, serveix per commemorar el naixement del Déu Krishna. De la mateixa manera que fan els castellers, els govindes es reuneixen en equips per aconseguir construir una piràmide prou alta, amb l'afegit d'arribar a trencar una olla plena de llet i espècies: el handi. Els Castellers de Sants han estat convidats per les autoritats locals a actuar en una d'aquestes places.

Els de Sants viatjaran en tres avions cap a Mumbai la darrera setmana d'agost. A més de la construcció de torres humanes, l´agenda dels borinots també inclou assajos amb les colles hindús i visites a altres entitats catalanes que treballen a l'Índia com Somriures de Bombai i Intervida. Durant l'estada, els de Sants comptaran amb un impacte d'audiència estimat en més de 27 milions de persones. Només la celebració del festival dels govindes és emesa en directe per 13 televisions per tot el país indi.

La major part del cost dels bitllets d'avió ha estat assumit individualment per cada casteller, la resta, un 25% del total, s'ha finançat a través de la colla gràcies a les actuacions comercials i dos patrocinadors privats, El Mercat de Sants i Gaes.

Enllaços recomanats: Premis cinema