Segons ha explicat Josep Domènech, de Bitó Produccions, els creadors del projecte no han trobat el finançament necessari per tirar endavant el projecte -el premi cobreix només fins al 50% de la producció- i l'organització ha decidit retirar la dotació econòmica però constarà com a guanyoador el text de Daniela Freixas. L'obra, que és un musical, s'havia d'estrenar en el festival Temporada Alta d'enguany. Per contra, l'any que ve es premiaran dos projectes, amb 30.000 euros cadascun.

Després de més de sis mesos des que es va fer públic el guanyador del segon premi Quim Masó, els impulsors del projecte no han aconseguit el finançament necessari per fer-lo realitat. Quan el jurat del premi va decidir atorgar al text de Daniela Freixas el premi van detectar que es tractava 'd'una gran producció' i van alertar la creadora i el seu equip dels problemes de finançament que podrien tenir per convertir el text en projecte escènic.

Segons ha explicat Domènech, no obstant això, els guanyadors van afirmat tenir contactes amb teatres barcelonins que els podrien ajudar en la producció de l'espectacle. Els diners però no han arribat i l'obra, que s'havia d'estrenar per Temporada Alta, no ha figurat en el cartell.

Tanmateix, els organitzadors del premi van decidir allargar al màxim el temps perquè poguessin trobar el finançament i s'havien plantejat que l'obra s'estrenés en la temporada estable de primavera a alguna sala de Girona o Salt. Però els dies han passat i els convocants del premi han presentat aquest dimarts les bases de la tercera edició del premi.

Ha estat llavors quan s'ha anunciat que, a causa dels problemes de l'equip guanyador per trobar finançament, se'ls ha retirat la concessió econòmica. Per contra, s'ha decidit que en la tercera edició del premi es guardonaran dos projectes. Un rebrà els 30.000 euros que s'han retirat a 'La dolça Sally' i l'altre els 30.000 euros pressupostats pel premi del 2009.

Domènech ha dit que això no suposa que l'obra no es pugui estrenar enlloc més. 'Si ells aconsegueixen diners per fer l'obra, aquesta es podria estrenar en qualsevol altra sala', ha detallat. La dolça Sally, que havia de dirigir Carol López amb música de Jordi Collet, és un espectacle de gran format que parla de la pèrdua de la innocència.

Tercer premi

La família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el grup Proscenium han presentat les bases de la tercera edició del premi. El guardó no presenta canvis respecte les edicions passades i es convoca amb una dotació de 30.000 euros per a finançar la producció d'un espectacle de teatre de text, en llengua catalana. Els projectes es poden presentar fins al 15 de febrer del 2009 i el premi es donarà a conèixer a finals de març.

Al jurat s'hi incorpora per primer any el director Àlex Rigola -ocupa el lloc de Joan Ollé- i continuen Begoña Barrena (crítica teatral), Toni Casares (director teatral i Sala Beckett), Pere Puig (Sala la Planeta) i Salvador Sunyer (Temporada Alta).

Guillem Terribas, de la Llibreria 22, ha explicat que per l'entrega de premis del 2009 vol ser diferent. 'Aquest any farem una petita festa amb gent del teatre, amb alguna petita interpretació', ha avançat el llibreter que ha dit que la intenció és 'provocar una trobada del món del teatre'. Fins ara, el premi s'havia donat a conèixer durant una roda de premsa.