Una mica d'història, la dansa, els estils, la cobla, els compositors, manifestacions sardanistes, publicacions, sardana i literatura i els artistes i la sardana és l'index de l'audiovisual elaborat pel sardanista i mestre de Sant Hilari Sacalm Xavi Colon que ell mateix presentarà el dissabte dia 13 de desembre a Sant Feliu de Guíxols, a la Casa Irla, a les 7 de la tarda.

Es tracta d'un rigorós treball que està a l'abast de tothom que ha comportat a l'autor més de cinc anys de feina i que "està obert a totes les modificacions i suggeriments que el puguin millorar" segons que ha explicat a Diari de Girona l'autor.

A través d'un Power Point ha aconseguit una presentació amena i fàcil d'utilitzar, partint del seu arxiu personal, però també s'ha nodrit de llibres, revistes, Internet i altres.

La part musical presenta gravacions fetes en directe, videoclips d'edició pròpia i també gravacions discogràfiques.

La Federació Sardanista de Catalunya li va donar suport presentant públicament aquests treballs dins del II Aplec Comarcal d'Osona, al castell de Montesquiu el passat mes de juliol. El treball està a disposició de totes les entitats/ajuntaments i altres que estiguin interessades a presentar-lo en el seu àmbit geogràfic.