Com cada any, el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona s'ha reunit per decidir, en una sèrie de votacions entre els seus membres, quines han estat les millors pel·lícules projectades a les pantalles gironines al llarg del 2008.

El resultat de les votacions surt de l'atorgament d'un a deu punts a cadascuna de les pel·lícules. Així, L'heure d'été (Las horas del verano), d'Olivier Assayas, va obtenir 7 vots (48 punts) i va passar a liderar el rànquing de prioritats dels crítics gironins. El segon lloc és per a El cant dels ocells, d'Albert Serra, amb 6 vots (46 punts). La medalla de plata està compartida per El somni, de Christophe Farnarier, amb 5 vots (34 punts) , i The dark knight (El caballero oscuro), de Christopher Nolan, amb 7 vots (34 punts).

En cinquè lloc hi ha la pel·lícula que va valer un Oscar a Javier Bardem, No country for old man (No es país para viejos), de Joel i Ethan Coen, amb 6 vots (32 punts). El film de Cristian Mungiu 4 luni, 3 septimini si 2 zile (4 meses, 3 semanas, 2 dias), Palma d'Or a Cannes i millor pel·lícula del 2007 segons l'Acadèmia de Cinema Europeu, obté el sisè lloc amb 5 vots (31 punts). El darrer llargmetratge de l'autor d'El Protegido i El sexto sentido, M. Night Shyamalan, The happening (El incidente), té 5 vots (25 punts) i There will be blood (Pozos de ambición), de Paul Thomas Anderson, 3 vots (23 punts).

Tanquen aquest top ten cinematogràfic Coeurs (Asuntos privados en lugares públicos), d'Alain Resnais, amb 4 vots (21 punts), i We own the night (La noche es nuestra), de James Gray, també amb 3 vots (19 punts).

Aquest any han votat Jordi Camps Linnell, Ramon Girona, Íngrid Guardiola, Imma Merino, Salvador Montalt, Àngel Quintana, Edmon Roch, Marta Sureda, Guillem Terribas i Paco Vilallonga.