D'ençà que la tenora va entrar a la vida de Jordi Paulí, quan era molt jovenet, a l'escola Marinada de Badalona on va tenir els primers contactes amb els instruments de cobla, el músic no ha parat de treballar amb l'instrument. Primer ho va fer formant part de diferents cobles, la més important una llarga estada a la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i en els darrers anys com a free lance, però sempre amb la tenora, un instrument construït pels artesans Alfons Sibila de Gironella i Pau Orriols de Vilanova, que treballen conjuntament en la creació d'instruments d'última generació. Es tracta d'una tenora curta o tenoret, un instrument de nova generació que permet treballar amb la tenora lluny del seu contex habitual, que és la formació de cobla.

Recenment Paulí, amb el quartet que forma juntament amb Joan Miliner, Santi Escura i Kike Colmenar ha gravat un CD que titula Aire fresc, on la tenora té el protagonisme. "Podeu escoltar la tenora en el seu registre més tradicional i a la vegada gaudir d'un llenguatge jazzístic i modern" explicava Paulí.

L'entorn familiar

El treball conté quinze temes, encapçalats per la peça que Paulí va dedicar a la seva filla Aina, titulat La nineta dels meus ulls. També hi trobem una peça dedicada a la Marta Púbill, la seva esposa, Song for Marta.

Paulí està establert a la Bisbal d'Empordà, localitat que també ha estat motiu d'una composició, titulada Nit a la Bisbal. Més temes de Paulí són Mestissage, La Geltrú, Ètnies i finalment Tenorada.

Núria Feliu també hi fa una paortació, posant veu al tema de Paulí, amb lletra de Gemma Gregori, titulat Tradicions.

A partir d'un poema de Gemma Gregori, l'empordanès Santi Escura és l'autor del tema Camps.

DeJordi Grisó és el tema O-pusuan, 3D i El braç del pare. Del baixista Joan Moliner hi trobem Atura aquest moment. També de Moliner són els temes Parisuelle, Lisboa.

El treball ha estat enregistrat a l'Estudi GDM-Sala Polivalent de l'escola Municipal de Música Mestre Montserrat, de Vilanova i la Geltrú, localitat on Paulí imparteix la docència. El músic ha comptat a més amb la col·laboració de Xavier Lozano, flautes i efectes, Adrià Gandia, viola de roda i Jordi Grisó al piano.

Paulí, que està molt content amb aquest treball, manifesta que "amb els components del quartet hem compartit aquest projecte musical amb molta il·lusió, des del primer moment